Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

 

 

Coronavirus Griekenland – Vraag en antwoord

 

Update 30 maart 2020 - Transavia update

Beste klanten,

Transavia heeft besloten alle geplande vluchten tot en met 6 mei te annuleren. Eerder kondigde men aan de geplande vluchten tot en met 15 april niet uit te voeren, deze periode is nu verlengd. De toenemende restricties en maatregelen vanuit Nederland én de landen van de bestemmingen van Transavia, waaronder Griekenland, leggen steeds meer beperkingen op vanwege COVID-19. Hierdoor ontstaat er veel onzekerheid. Daarom heeft Transavia besloten voor een langere periode duidelijkheid te scheppen door alle vluchten tot en met 6 mei te annuleren.  

Vakanties met vertrekdatum tot en met 31 mei, kunnen nu ook zonder wijzigingskosten worden omgeboekt naar een later moment op dezelfde bestemming. Omboeken kan tot en met eind oktober 2020. Is het nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets.

Klanten waarvan de reis is geannuleerd ontvangen van ons een Corona Voucher.

17 maart 2020

Beste klanten,

We bevinden ons momenteel in een uitzonderlijke situatie vanwege het coronavirus en de omvang is ongekend. Wij werken met man en macht om duidelijkheid aan onze klanten te geven. In eerste instantie aan de klanten die vanaf maart tot en met 30 april 2020 met Griekse Gids Reizen naar Griekenland zouden gaan. Een aantal van onze klanten hebben we reeds omgeboekt naar een later tijdstip van het jaar.

Mensen die vanaf 1 mei zullen reizen:
Op dit moment is het raadzaam om rustig af te wachten. Niemand weet nu hoe de situatie op elk ander moment zal zijn. Wanneer u als klant zelf de reis wilt annuleren, dan heeft u géén recht op teruggave van aanbetaling of reissom. Tenzij uw reisverzekering het dekt. Wij, als reisorganisatie, zijn verplichtingen aangegaan: de vlucht bij Transavia en/of  Aegean Airlines is al geheel betaald, er is (aan)betaald aan hotels en samenwerkende partners. Wel kunnen wij uw reis omboeken naar een ander tijdstip in het jaar. Zie hieronder het kopje "kan ik mijn vakantie omboeken".

Wij hopen dat u begrip heeft voor deze moeilijke en ongekende situatie waarin u, wij en de hele wereld is beland. Wij gaan er alles aan doen, binnen onze macht, om voor al onze klanten de beste oplossing te zoeken.

Natuurlijk houden we alle ontwikkelingen goed in de gaten en bekijken we per dag of en zo ja welke maatregelen we moeten nemen. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is altijd leidend. Wij blijven uiteraard ook de ontwikkelingen en de adviezen van de Griekse autoriteiten opvolgen.

Veelgestelde vragen

Hoe is de situatie momenteel in Griekenland?
In Griekenland zijn door de Griekse regering draconische maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Zo is er in Griekenland besloten tot een tijdelijk verbod op seizoensgebonden accommodaties voor toeristen tot 30 april 2020. De maatregelen en de laatste ontwikkelingen kunt u hier lezen.

Gaat u binnenkort op vakantie?
Klanten van Griekse Gids Reizen die in maart en april zouden reizen: wij nemen de komende dagen contact met u op.

Kan ik mijn vakantie annuleren?
U kunt uw reis annuleren. Hier worden dan wel annuleringskosten, zoals afgesproken in de reisovereenkomst, voor gerekend. Wij houden steeds rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Kan ik mijn vakantie omboeken?
Dat kan, maar dan komen er waarschijnlijk wel extra kosten bij. Transavia rekent €50 wijzigingskosten per enkele reis per persoon en het mogelijke verschil in het tarief. Heb je een vlucht geboekt die voor 23 april 2020 vertrekt? Dan kun je je vlucht (naar dezelfde bestemming) zonder wijzigingskosten verplaatsen naar uiterlijk eind oktober 2020. Is je nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets. (Het kan zijn dat Transavia de einddatum om zonder wijzigingskosten de vlucht te verplaatsen aanpast dus houd deze pagina in de gaten).

Houd er ook rekening mee dat bij het omboeken dezelfde accommodatie op een andere datum niet altijd beschikbaar zal zijn, maar dan zullen we een vergelijkbare accommodatie voor u zoeken in dezelfde prijsklasse. Het kan daarnaast zo zijn dat de accommodtie in prijs verschilt op een ander tijdstip van het jaar. Wij doen ons uiterste best om met u tot een goede oplossing te komen.

Vluchten met Aegean airlines en Olympic airlines
Alle tickets die via Griekse Gids Reizen met Aegean Airlines en Olympic air  tot 30 april zijn geboekt met een reisdatum tot 20 oktober, kunnen door Griekse Gids Reizen worden omgeboekt zonder omboekingskosten (mogelijk tariefverschil is wel van toepassing).

Mijn reis is na 1 mei, moet ik me zorgen maken?
Momenteel is het lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren. We bekijken de situatie per dag en houden u hier op de hoogte.