Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

 

 

Vakantie Coronavirus Griekenland

Update 9-04-2021

Vanaf 2 april zijn wij, Griekse Gids Reizen, begonnen met het versturen van brieven via e-mail aan alle klanten die sinds april 2020 een coronavoucher van ons hebben ontvangen. In die brief geven wij uitleg over hoe de zaken er op dit moment voor staan.

Veel klanten hebben inmiddels bij ons om restitutie gevraagd. Ze willen wel maar durven niet. Reizen die we tot in de puntjes hadden voorbereid werden door Corona om zeep geholpen.

Inmiddels zijn we begonnen met het terugbetalen van de vouchers. We kunnen niet anders dan op volgorde van datum terugbetalen, we kunnen niet iedereen direct terugbetalen, omdat wij op dit moment simpelweg die grote bedragen niet hebben. Om terug te betalen moeten we gebruik maken van het Voucherfonds, we hebben inmiddels van SGR te horen gekregen dat we goedgekeurd zijn. En ja, eindelijk heeft de Europese Commissie ingestemd met de leningen!

Maar wat nu? Ten eerste hopen we op veel nieuwe boekingen, want daardoor zal de liquiditeit van ons bedrijf verbeteren. We zien de afgelopen periode een grote stijging van de boekingen en daar worden we erg blij van! De eerste groep die we aan het uitbetalen zijn, zijn al onze klanten met vouchers met einddatum 30 april.

Nadat we hebben terugbetaald krijgen we, als het goed is, een lening (het Voucherfonds) voor dat bedrag en daarmee kunnen we dan de volgende groep klanten terugbetalen. Veel reisondernemingen gaan gebruik maken van het Voucherfonds. Het is belangrijk hierbij te melden dat de Reisvoucher niet zomaar verloopt. U heeft waarschijnlijk de afgelopen dagen in de media al gelezen dat de geldigheid van de Coronavouchers met 4 maanden is verlengd. Dus een voucher bijvoorbeeld die op 1 mei 2020 zou verlopen, verloopt nu op 1 september 2020.

Belangrijke pagina's waar alles duidelijk wordt uitgelegd zijn deze: https://www.sgr.nl/spelregels-claim-je-voucher/  en https://www.sgr.nl/news/sgr-beschermt-de-consument-volledig/

Het mooiste zou zijn als klanten met voucher een nieuwe boeking maken, voor dit jaar (2021) of voor volgend jaar (2022). De meeste klanten met vouchers hebben dit inmiddels gelukkig ook al gedaan, dat biedt ons perspectief en hoop. Hiervoor zijn wij iedereen erg dankbaar. Dan kunnen wij verder met het bedrijf.  Het is belangrijk om te weten dat ook deze nieuwe boeking onder de SGR-garantie valt!

Kunnen we dan alsnog de reis niet uitvoeren, dan moeten we weer annuleren, dan ontvangt de klant reeds betaalde reissom binnen 14 dagen retour.
 

Update 11-01-2021

U kunt de ANVR-reisvoorwaarden van 2021 donloaden via http://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
 

Update 9 maart 2021  Griekse minister van toerisme: Start toerisme Griekenland vanaf 14 mei

Update: 08-09-2020: 
Het volgende is te lezen op nederlandwereldwijd.nl: (Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken) "Laatst gewijzigd op: 07-09-2020 | Nog steeds geldig op: 08-09-2020. Het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden is flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden. Het reisadvies wordt dinsdag 8 september in de ochtend aangepast. Bent u van plan om naar een Grieks eiland te reizen of bent u daar? Houd er rekening mee dat het advies voor dat eiland ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) wordt. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s). Volg altijd de lokale coronaregels op."

Wij nemen z.s.m. persoonlijk contact op met de klanten die binnenkort naar de Griekse eilanden zouden reizen.

 

Update 28-08-2020: De ondersecretaris van civiele bescherming Chardalias heeft vandaag aangekondigd dat de verplichting tot het tonen van een pcr-test (coronatest) die tot 31 augustus gold voor reizigers uit Nederland, wordt opgeschort.  De coronatest is dus per 1 september 2020 (voorlopig) niet meer nodig. Wel moet je nog steeds het PLF formulier invullen en er wordt steeksproefsgewijs getest op luchthavens in Griekenland. Lees hier meer>>>

Beste klanten,

Alle reizigers zijn verplicht om het PLF-formulier ten minste 24 uur voordat ze het land binnenkomen in te vullen, met gedetailleerde informatie over hun vertrekpunt, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het adres (adressen) van het verblijf in Griekenland. Dit is om iedereen gemakkelijk te kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

Bekijk en vul het PLF-document online in

Passagiers moeten op het het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Bekijk hier onze recente artikelen over Corona en Griekenland

Geannuleerde vluchten Transavia
Klanten waarvan de vluchten definitief zijn geannuleerd hebben inmiddels een corona-voucher ontvangen ter waarde van het bedrag dat (aan)betaald is. Hiermee kan men dan op een later tijdstip een vakantie boeken bij Griekse Gids Reizen.

Omboeken Transavia
Vakanties (Vluchten Transavia) met vertrekdatum van 4 juni tot en met 30 september, kunnen nu ook zonder wijzigingskosten worden omgeboekt naar een later moment op dezelfde bestemming. Omboeken kan tot en met eind maart 2021. Is het nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets.

Corona Voucher
De waarde van de Corona-voucher is gelijk aan het bedrag dat (aan)betaald is. De Corona-voucher is een voucher mét SGR-garantie, hiermee kunt u bij ons uw reis zelfs in 2021 maken. Meer informatie over de Corona-voucher kunt u lezen op de website van de ANVR, zie https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-voucher

De laatste ontwikkelingen in Griekenland m.b.t. corona kunt u hier lezen.