Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

 

 

Coronavirus Griekenland – Vraag en antwoord - Griekse Gids Reizen

Update 28 juni 2020

Beste klanten,

Vanaf 1 juli 2020 zijn alle regionale luchthavens in Griekenland weer open en worden alle directe vluchten, zonder restricties, toegestaan. Op de luchthaven in Griekenland worden er dan alleen steekproefsgewijs nog coronatesten gedaan.

De Griekse regering heeft bekend gemaakt hoe het land vanaf 1 juli 2020 reizigers zal verwelkomen, hoe het de screening zal uitvoeren en hoe het iedereen het hele seizoen zal beschermen.

Het Passenger Locator Form (PLF) is een sleutel-element in de planning. Alle reizigers zijn verplicht om het PLF-formulier ten minste 48 uur voordat ze het land binnenkomen in te vullen, met gedetailleerde informatie over hun vertrekpunt, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het adres (adressen) van het verblijf in Griekenland. Dit is om iedereen gemakkelijk te kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

Bekijk en vul het PLF-document online in

De protocollen voor passagies en reizigers die met vliegtuig, auto of boot aankomen lijken erg op elkaar. Op het vliegveld bijvoorbeeld worden de passagiers naar de plek op de luchthaven geleid waar het screeningpersoneel zich bevindt. Hier wordt dan de unieke QR-code gecontroleerd die elke passagier op het scherm van hun mobiele telefoon heeft of op een afgedrukt QR-formulier. De passagiers moeten op het het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Bekijk hier onze recente artikelen over Corona en Griekenland

Geannuleerde vluchten Transavia
Klanten waarvan de vluchten definitief zijn geannuleerd hebben inmiddels een corona-voucher ontvangen ter waarde van het bedrag dat (aan)betaald is. Hiermee kan men dan op een later tijdstip een vakantie boeken bij Griekse Gids Reizen.

Omboeken Transavia
Vakanties (Vluchten Transavia) met vertrekdatum van 4 juni tot en met 30 september, kunnen nu ook zonder wijzigingskosten worden omgeboekt naar een later moment op dezelfde bestemming. Omboeken kan tot en met eind maart 2021. Is het nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets.

Corona Voucher
De waarde van de Corona-voucher is gelijk aan het bedrag dat (aan)betaald is. De Corona-voucher is een voucher mét SGR-garantie, hiermee kunt u bij ons uw reis zelfs in 2021 maken. Meer informatie over de Corona-voucher kunt u lezen op de website van de ANVR, zie https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-voucher

De laatste ontwikkelingen in Griekenland m.b.t. corona kunt u hier lezen.