Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

 

 

Vakantie Coronavirus Griekenland

Update 11-01-2021

U kunt de ANVR-reisvoorwaarden van 2021 donloaden via http://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf

 

Update: 08-09-2020: 
Het volgende is te lezen op nederlandwereldwijd.nl: (Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken) "Laatst gewijzigd op: 07-09-2020 | Nog steeds geldig op: 08-09-2020. Het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden is flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden. Het reisadvies wordt dinsdag 8 september in de ochtend aangepast. Bent u van plan om naar een Grieks eiland te reizen of bent u daar? Houd er rekening mee dat het advies voor dat eiland ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) wordt. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s). Volg altijd de lokale coronaregels op."

Wij nemen z.s.m. persoonlijk contact op met de klanten die binnenkort naar de Griekse eilanden zouden reizen.

 

Update 28-08-2020: De ondersecretaris van civiele bescherming Chardalias heeft vandaag aangekondigd dat de verplichting tot het tonen van een pcr-test (coronatest) die tot 31 augustus gold voor reizigers uit Nederland, wordt opgeschort.  De coronatest is dus per 1 september 2020 (voorlopig) niet meer nodig. Wel moet je nog steeds het PLF formulier invullen en er wordt steeksproefsgewijs getest op luchthavens in Griekenland. Lees hier meer>>>

Beste klanten,

Alle reizigers zijn verplicht om het PLF-formulier ten minste 24 uur voordat ze het land binnenkomen in te vullen, met gedetailleerde informatie over hun vertrekpunt, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het adres (adressen) van het verblijf in Griekenland. Dit is om iedereen gemakkelijk te kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

Bekijk en vul het PLF-document online in

Passagiers moeten op het het vliegveld mondkapjes dragen en afstanden houden.

Bekijk hier onze recente artikelen over Corona en Griekenland

Geannuleerde vluchten Transavia
Klanten waarvan de vluchten definitief zijn geannuleerd hebben inmiddels een corona-voucher ontvangen ter waarde van het bedrag dat (aan)betaald is. Hiermee kan men dan op een later tijdstip een vakantie boeken bij Griekse Gids Reizen.

Omboeken Transavia
Vakanties (Vluchten Transavia) met vertrekdatum van 4 juni tot en met 30 september, kunnen nu ook zonder wijzigingskosten worden omgeboekt naar een later moment op dezelfde bestemming. Omboeken kan tot en met eind maart 2021. Is het nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets.

Corona Voucher
De waarde van de Corona-voucher is gelijk aan het bedrag dat (aan)betaald is. De Corona-voucher is een voucher mét SGR-garantie, hiermee kunt u bij ons uw reis zelfs in 2021 maken. Meer informatie over de Corona-voucher kunt u lezen op de website van de ANVR, zie https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-voucher

De laatste ontwikkelingen in Griekenland m.b.t. corona kunt u hier lezen.