bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-218014

Vakantie Salamis

Salamis vakanties

Volgens de mythe werd de naam Salamis door Kychreas aan het eiland gegeven ter ere van zijn moeder Salamis, een van de vijf dochters van de riviergod Asopos. Wat moet je zien?  Het museum voor volkskunst en geschiedenis van de stad Salamis: het presenteert tentoonstellingen over de geschiedenis van het eiland, waaronder een verzameling lokale kostuums, meubels, landbouwwerktuigen, wapens en keramische voorwerpen.

Bezoek het Maritiem museum: een openluchtmuseum in de omgeving van Paloúkia met kanonnen en torpedo's. Bij de oude haven ligt in de buurt van Ambelákia en dateert uit de 4e eeuw voor Christus. De haven heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de oude stad Salamis. De beroemde zeeslag van Salamis vond ook hier plaats. Ambelakia is het oudste dorp op het eiland, 4 km ten zuiden van Salamina, en zeker een bezoek waard. Breng een bezoek aan de kerken en kloosters zoals het Faneromeni-klooster, Ayios Nikolaos Kalyvitis en de Ayios Dimitrios-kerk. De populairste eiland op het eiland zijn Selínia, Kanákia, Faneroméni, Saterlí en Kakí Vígla.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Salamis? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Salamis.

Bekijk accommodaties Salamis

Reizen / Bestemmingen:  Aianteio -

Overzicht vakanties - Salamis vakantie boeken