SalamisVolgens de mythe werd de naam Salamis door Kychreas aan het eiland gegeven ter ere van zijn moeder Salamis, een van de vijf dochters van de riviergod Asopos. Wat moet je zien?  Het museum voor volkskunst en geschiedenis van de stad Salamis: het presenteert tentoonstellingen over de geschiedenis van het eiland, waaronder een verzameling lokale kostuums, meubels, landbouwwerktuigen, wapens en keramische voorwerpen.

Bezoek het Maritiem museum: een openluchtmuseum in de omgeving van Paloúkia met kanonnen en torpedo's. Bij de oude haven ligt in de buurt van Ambelákia en dateert uit de 4e eeuw voor Christus. De haven heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de oude stad Salamis. De beroemde zeeslag van Salamis vond ook hier plaats. Ambelakia is het oudste dorp op het eiland, 4 km ten zuiden van Salamina, en zeker een bezoek waard. Breng een bezoek aan de kerken en kloosters zoals het Faneromeni-klooster, Ayios Nikolaos Kalyvitis en de Ayios Dimitrios-kerk. De populairste eiland op het eiland zijn Selínia, Kanákia, Faneroméni, Saterlí en Kakí Vígla.


Bestemmingen Salamis: Aianteio - .

Populairste vakanties - Salamis

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl