Vakantie Paros

Paros vakanties

Paros ligt in het centrum van de Cycladen en is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft een grote natuurlijke schoonheid met uitgestrekte zandstranden, kristalhelder zeewater en een prachtig landschap. Paros heeft een oppervlakte van 195 km, de kustlijn is 120 km en er zijn 12.800 inwoners.

Er waren in het verleden vele veroveraars op Paros (Romeinen, Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken), die er allemaal hun sporen nalieten. De ruïnes, de archeologische vindplaatsen en de belangrijke historische monumenten over het hele eiland getuigen van de grote welvaart van het eiland in het verleden. Paros was in de oudheid beroemd om zijn marmer en leverde het materiaal voor het maken van vele beroemde monumenten.

Hoofdstad van het eiland is het mooie Parikia, dat in het westen van het eiland in een grote baai ligt. Naoussa dat in het noorden van het eiland ligt, is ook een erg leuke plaats met smalle steegjes, witte huisjes, kleine winkeltjes, een schattig haventje, heel veel restaurantjes en cafés. Druk, maar leuk! Lefkes is een pittoresk dorp in het binnenland dat je ook zeker moet bezoeken als je op Paros bent.

Ben je op zoek naar een vakantie naar Paros? Op deze pagina staat een overzicht van pakketeriezen die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Paros.


Bekijk accommodaties Paros


Overzicht vakanties