Paros - Eilandhoppen met Paros


Paros staat bekend om zijn traditionele Cycladische charme, levendige dorpjes, prachtige zandstranden, kristalhelder water, uitstekende windsurfmogelijkheden, rijke culturele erfgoed, heerlijke lokale keuken, en gastvrije inwoners, wat het een veelzijdige vakantiebestemming maakt.


Paros ligt in het centrum van de Cycladen en is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft een grote natuurlijke schoonheid met uitgestrekte zandstranden, kristalhelder zeewater en een prachtig landschap. Paros heeft een oppervlakte van 195 km, de kustlijn is 120 km en er zijn 12.800 inwoners.

Er waren in het verleden vele veroveraars op Paros (Romeinen, Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken), die er allemaal hun sporen nalieten. De ruïnes, de archeologische vindplaatsen en de belangrijke historische monumenten over het hele eiland getuigen van de grote welvaart van het eiland in het verleden. Paros was in de oudheid beroemd om zijn marmer en leverde het materiaal voor het maken van vele beroemde monumenten.

Hoofdstad van het eiland is het mooie Parikia, dat in het westen van het eiland in een grote baai ligt. Naoussa dat in het noorden van het eiland ligt, is ook een erg leuke plaats met smalle steegjes, witte huisjes, kleine winkeltjes, een schattig haventje, heel veel restaurantjes en cafés. Druk, maar leuk! Lefkes is een pittoresk dorp in het binnenland dat je ook zeker moet bezoeken als je op Paros bent.

Populairste vakanties - Paros

Overzicht vakanties

ZOEKEN

Persoonlijk contact?

Wij helpen je graag persoonlijk en kunnen je alles vertellen over al deze reizen. Bel ons gerust, of laat een berichtje achter, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug!

Bel naar (+31) 0343-218014 of E-mail naar info@grieksegidsreizen.nl

TELEFONISCH BEREIKBAAR op 0343-218014

ANVR Griekse GidsSGR Griekse GidsCalamiteitenfonds Griekse GidsSGRZ Griekse Gids


Adres:
De Langkamp 12C,
3961 MS Wijk bij Duurstede

Openingstijden kantoor:
Alleen op afspraak
Telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Tel. 0343-218014
E-mail: info@grieksegidsreizen.nl