Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

 

 

Vakantie Dep. Rethymnon - Kreta

Rethymnon is een van de 4 prefecturen van Kreta. Dit administratief district van het eiland bestaat al sinds de Venetiaanse periode. De hoofdstad van de prefectuur is Rethymnon, een stad aan de noordkust met vele Venetiaanse monumenten en een zeer goed bewaarde oude wijk.
De 2 zeeën die aan de stranden van de prefectuur aanspoelen, de Kretense Zee in het noorden en de Libische Zee in het zuiden, geeft het ontstaan van ongeveer 200 kilometer strand, welke enkele van de beste stranden van Griekenland bevat. In het binnenland wordt het landschap gekarakteriseerd door het bestaan van grote bergen met als belangrijkste de mythische Psiloritis (2456 m) die samen met de andere grote berg van Rethymnon (Kedros– 1777 m) de groene vallei van Amari omcirkeld.

Het landschap in het westen is meer zacht, terwijl in het zuiden een reeks van lage bergen, zoals Kryoneritis, Siderotas,en Vouvala, parallel met de kust, ondanks de constante variatie tussen locaties, een van de mooiste streek van de prefectuur vormt. Deze sterke contrasten, de wilde gebergten, afwisselende uitzichten, vruchtbare vlakten, en indrukwekkende rotsige kusten en eindeloze zandstranden, zijn zeer typisch voor het natuurlandschap van Rethymnon.

Rethymnon

Kloven

 • De kleine Petre-kloof aan het strand van Episkopi kan gemakkelijk bereikt worden, zelfs vanaf het zand.
   
 • De Myli-kloof, met de verlaten stad met dezelfde naam, is een thuisoord voor uitzonderlijke soorten van Kretense Flora, en is gemakkelijk bereikbaar.
   
 • De Prasianokloof, een van de indrukwekkendste en de omgeving.  Het is gekarakteriseerd door de hoog opstijgende wanden en de moeilijke doorgang.
   
 • De mooie Patsos-kloof, waarvan het water nu enkel vloeit tot in het meer van de rivierdam. In de kloof heeft men een vogel-observatie plaats.
   
 • Ten noorden van Arkadi begint de kloof met dezelfde naam en eindigt in Pikris, een dorp met beschrijfwaardige Venetiaanse architectuur.
   
 • Dichtbij het dorp Margarites, dat bekend is om zijn traditionele pottenbakkerij, is de Margaritsamo kloof, welk deel uitmaakt van de culturele route bekend als “Kouritia Odos”.
 • De Kollita-kloof dicht bij het dorp Kato Poros is ook heel interessant. Ten oosten en parallel van deze kloof zijn de Moudriano en Karantaliotiko kloven.  
   
 • De Kotsifou en de Kourtaliotiko-kloven, twee impossante kloven die niet aan de aandacht van de bezoeker kunnen voorbijgaan. Ze hebben indrukwekkende verticale wanden en men vindt er een veelvuldigheid van zeldzame bloemen.

Rethymnon

Activiteiten

 • Fietsen. Het dichte wegennetwerk van de prefectuur biedt de fietsliefhebbers vele mogelijkheden met verschillende routes van elke moeilijkheidsgraad. Mooie routes doorkruisen olijfplantages, gunstige plaatsen met verbluffende uitzichten, uitputtende beklimmingen, prachtige landschappen en de mogelijkheden voor een pauze in kleine schilderachtige cafés.
   
 • Zwemmen. Het ononderbroken kilometerslange zandstrand ten oosten van Rethymno begint van de stad en eindigt in Skaleta, georganiseerde faciliteiten worden aangeboden in de vorm van zonneschermen, ligstoelen en zee-sporten en de bewaking van reddingsbrigades. Veel rustiger is het aan het lange zandstrand van Episkopi, die geen toeristische infrastructuur heeft. Andere stranden zijn te vinden in; Agia Galini, Plakias, Agios Pavlos, Agia Fotia en Yialiopotamos.
   
 • Duiken. In het heldere zeewater van Rethymnon is het mogelijk te duiken en kennis te maken met vele zeedieren, zoals vissen, octopussen, inktvissen, garnalen, krabben en andere week- en schaaldieren.
   
 • Wandelen. Er zijn veel E4-routes te vinden die de wandelaars meenemen door ongerepte landschappen, Byzantijnse kerken, kloosters en ruïnes.

Evenementen

Er worden veel festivals gehouden in Rethymnon. Daarbij wordt veel waarde gehecht aan de traditionele kostuums en gebruiken van hun streek. De viering van de Heilige dagen en het feest ter ere van de patroonheilige van de lokale bevolking zijn van groot belang. De vieringen bestaan voornamelijk uit lekker eten en drinken en vrolijke muziek. De meeste feesten en carnavals vinden plaats in de zomermaanden.

Rethymnon

 

Populaire vakanties Dep. Rethymnon - Kreta