Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Rondreis Klassiek Griekenland I

+ +

Thessalie | Rondreis | Groepsreis
Rondreis Klassiek Griekenland I

Rondreis Klassiek Griekenland I - Rondreis - Groepsreis

8-daagse rondreis. Deze groepsreis is boekbaar van zondag tot zondag.
Bij deze indrukwekkende rondreis (met tourringcar en gids) ontdek je de geweldige rijkdom van Griekenland. Je bezoekt o.a. Athene, het theater van Epidavros, de stad Nafplion, Mycene en vervolgens Olympia en Delphi. Daarna staan de Meteora kloosters, de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote op het programma en Vergina. Tenslotte ga je naar Amfipoli, Filippi en Kavala om teslotte terug te keren naar de prachtige stad Thessaloniki. Een reis om nooit meer te vergeten!

ALBUM Rondreis Klassiek Griekenland I

OVERZICHT

ZONDAG : Aankomst in Athene
Aankomst op de luchthaven van Athene. Je wordt bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel gebracht, waar je zult overnachten. Na het inchecken heb je vrije tijd om de mooie stad Athene te verkennen.

 • Overnachting in Athene.

MAANDAG: Epidavros - Nafplion - Mycene (overnachting in Olympia)
Je laat Athene achter je en gaat naar het strategisch gelegen Korinthe-kanaal (een korte stop). Je gaat verder naar Epidavros en bezoekt het majestueuze oude theater, wereldberoemd vanwege zijn uitstekende akoestiek. Je gaat door naar de prachtige stad Nafplion (korte stop) en door de vlakte van Argos arriveer je in Mycene. Bezoek de archeologische vindplaats en het Graf van Agamemnon. Je ontdekt de klassieke Griekse cultuur terwijl je door deze indrukwekkende archeologische vindplaats loopt.

 • Overnachting in Olympia.

DINSDAG: Een hele dag in Olympia (overnachting in Delphi)
Na het ontbijt vertrek je met de gids en bezoek je de indrukwekkende archeologische site van Olympia. Bewonder de tempel van Zeus, de Tempel van Hera, het altaar van de Olympische
vlam, het stadion en het archeologisch Museum. Je vertrekt via Patras naar Rion, steekt de Corinthische baai over en gaat over de beroemde brug naar Antirion. Je rijdt voorbij de stad Nafpaktos en vanaf daar verder via de kustweg naar Delphi, bekend in oude tijden als de 'navel van de wereld'. In de middag bezoek je het pittoreske bergdorp Arachova om vervolgens in Delphi te verblijven.

 • Overnachting in Delphi.

WOENSDAG: Een hele dag in Delphi (overnachting in Kalambaka bij Meteora)
Je staat vroeg op en bezoekt de archeologische vindplaats van Delphi, een van de meest bezochte belangrijke archeologische schatten, ook vermeld als een UNESCO werelderfgoed. Ga naar het Delphi Museum en ontmoet talloze artefacten en overblijfselen die dateren uit de 15e eeuw BC.

 • Overnachting in Kalambaka bij Meteora

DONDERDAG: Een hele dag Meteora (overnachting in Thessaloniki)
Kalambaka ligt aan de voet van het Meteora-gebergte. De stad heeft een lange traditie in de productie van handgemaakte, houtgesneden objecten, maar ook in de maak
van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt twee van de indrukwekkende byzantijnse kloosters op de top van de rotsen. Vrije tijd voor lunch en
boodschappen doen. Vervolgens rijden we naar Thessaloniki.

 • Overnachting in Thessaloniki

VRIJDAG: Schatten van Macedonie - Pella en Vegina
Na het ontbijt vertrek je voor het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk van Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote. Er is een begeleide rondleiding over de site en het museum. Voortzetting van de archeologische site van Vergina, tegenwoordig een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland vanwege het koninklijk graf van koning Philipp II, de vader van Alexander de grote. We keren terug naar Thessaloniki en overnachten in het hotel.

 • Overnachting in Thessaloniki

ZATERDAG: Amfipoli - Filippi - Kavala
Een bijzondere reis die je de kans geeft om in apostel Paulus' voetsporen te treden, die je de oude stad Filippi en de moderne stad Kavala zal laten zien. Eerst zul je Amfipoli bezoeken en de beroemde leeuw van Amfipolis zien. Daarna vertrekken we naar de oude stad Filippi, een nederzetting gesticht door de vader van Alexander de Grote. Hier bezoek je de basiliek, het theater, het Romeinse forum, de cel waar de apostel Paulus gevangen zat, maar ook de Octagon-kerk - de eerste christelijke kerk van Europa. Later komen we aan in Kavala, het het mooie stadje, waar je een paar vrije uren hebt om te winkelen, een wandeling te maken of een bezoek te brengen aan het oude fort, het aquaduct of om het huis van Muhammad Ali te zien. Hierna word je weer terug gebracht naar het hotel in Thessaloniki.

 • Overnachting in Thessaloniki

ZONDAG : Vertrek vanaf Thessaloniki
Transfer naar de luchthaven volgens de vertrekvlucht.

BIJZONDERHEDEN

 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Ontdek de culturele rijkdom van Noord Griekenland
 • Geheel verzorgde groepsreis.
 • Per bus word je overal naaroe gebracht.
 • Je krijgt rondleidingen en informatie.
 • Inbegrepen entreetickets
 • Je wordt met de bus vanaf Thessaloniki naar alle bezienswaardigheden gebracht.

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.