bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-218014

Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland

+ +

Macedonie | Rondreis | Fly&Drive
Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland

Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland - Rondreis - Fly&Drive

8-daagse rondreis.
Bij deze indrukwekkende rondreis (met huurauto) ontdek je het geweldige rijkdom van Noord-Griekenland. Je bezoekt o.a. Thessaloniki, vervolgens de Olympische Riviéra, daarna staan de Meteora kloosters, de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote op het programma en Vergina. Tenslotte ga je naar Amfipoli, Filippi en Kavala om teslotte terug te keren naar de prachtige stad Thessaloniki. Een reis om nooit meer te vergeten!

ALBUM Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland

OVERZICHT

1e dag : Aankomst in Thessaloniki
Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki. Op de luchthaven van Thessaloniki krijg je de huurauto. Je kan naar je hotel rijden in Thessaloniki waar je de eerste nacht zult overnachten. Je kan nuThessaloniki gaan ontdekken.

  • 1 overnachting in Thessaloniki.

2e en 3e dag: Meteora
Na het ontbijt, rijd je van Thessaloniki naar Kalambaka dat aan de voet van het Meteora-gebergte ligt. De stad heeft een lange traditie in de productie van handgemaakte, houtgesneden objecten, maar ook in de maak van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt de indrukwekkende byzantijnse kloosters op de top van de rotsen. Je geniet van de traditionionele en tevens gezellige stadjes Kastraki en Kalambaka. Je zult hier 2 nachten verblijven want er is zoveel te zien!

  • 2 overnachtingen in Meteora

4e dag: Van Meteora naar Pella en Vergina
Na het ontbijt vertrek je richting de archeologische opgravingen van Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk van Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote.  Daarna rijd je naar de archeologische site van Vergina, tegenwoordig een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland vanwege het koninklijk graf van koning Philipp II, de vader van Alexander de grote. Aan het einde van de dag ga je richting de Olympische Riviera waar je zult overnachten.

  • 1 Overnachting in de buurt van de stad Katerini

5e dag en 6e dag: Vanaf de Olympische Riviera naar Amfipoli - Filippi - Kavala
In de ochtend is een bezoek aan de opgravingen van Dion (bij Katerini) een indrukwekkende ervaring. Daarna rijd je richting de prachtige stad Kavala. Een bijzondere reis die je de kans geeft om in apostel Paulus' voetsporen te treden, die je de oude stad Filippi en de moderne stad Kavala zal laten zien. Je kan vanaf hier Amfipoli bezoeken en de beroemde leeuw van Amfipolis zien. Daarna kun je naar de oude stad Filippi, een nederzetting gesticht door de vader van Alexander de Grote. Hier bezoek je de basiliek, het theater, het Romeinse forum, de cel waar de apostel Paulus gevangen zat, maar ook de Octagon-kerk - de eerste christelijke kerk van Europa. Je zult 2 nachten in Kavala verblijven. Kavala is een mooie stadjwaar je kan winkelen, een wandeling te maken of een bezoek te brengen aan het oude fort, het aquaduct of om het huis van Muhammad Ali te zien.

  • 2 Overnachtingen in Kavala

7e dag: Thessaloniki
Je gaat vandaag van Kavala richting Thessaloniki. Je hebt de hele dag om in Thessaloniki heerlijk te veroeven, te winkelen en te ontspannen.

  • 1 overnachting in Thesslaoniki

8e dag : Vertrek

  • Je brengt de auto terug naar de luchthhaven  van Thessaloniki. Terugvlucht..

BIJZONDERHEDEN

  • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

  • Ontdek de culturele rijkdom van Noord Griekenland
  • Je hebt een eigen auto en de vrijheid om de sites te bezoeken die jij graag wilt.

KAART - Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland

Waar ligt Fly & Drive Klassiek Noord-Griekenland?

Prijs voor compleet pakket. Scroll naar beneden om data zelf aan te passen.

Planning

van-tot

Kamers

Koffers [20kg]

Volwassenen

Kind onder 12

Baby onder 2

Verzorging

departure Heenreis

outboundPrice: 299

arrival Terugreis

inboundPrice: 299 inboundPrice: 299

hotel Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

taxi Vervoer

taxi: 999
auto: 5
transfer1: 999
transfer2: 0
boot: 0