Porfyron Hotel (incl. auto)

+ +

Epirus | Ioannina | Ano Pedina
Porfyron Hotel (incl. auto)

Porfyron Hotel (incl. auto) - Ioannina - Ano Pedina

Welkom bij Hotel Porfyron! Een romantisch boutique hotel in het schilderachtige dorp Ano Pedina, gelegen op 1000 meter hoogte in het noordwesten van Griekenland: de Zagori. Bij deze vakantie vlieg je naar het vliegveld Aktion Preveza, waar de all risk verzekerde huurauto al voor je klaarstaat. Het is 145 km rijden en na iets meer dan twee uur rijden kom je aan bij het gastvrije Hotel Porfyron. 

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, all-risk verzekerde huurautoauto en verblijf inclusief ontbijt. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-218014) en laten niets over aan het toeval.

ALBUM Porfyron Hotel (incl. auto)

OVERZICHT

Porfyron betekent purperrood, naar de kleur van het hotel, dat als een rood baken opvalt tussen de uit grijze natuursteen opgetrokken huizen in Ano Pedina. Dit schilderachtige plaatsje is één van de 46 nog bewoonde Zagoria dorpen in de provincie Epiros. Het ligt 35 kilometer ten noorden van Ioannina.

Porfyron hotel ligt midden in het dorp, tegenover de kerk. Het werd oorspronkelijk in 1850 als dokterswoning gebouwd en heeft ook nog als meisjesschool dienst gedaan. Nu beschikt Hotel Porfyron over acht ruime, smaakvol ingerichte kamers. Elke kamer is vernoemd naar een beroemde bergtop in Griekenland. Het aristocratische huis is duurzaam gerestaureerd, waarbij het oorspronkelijke karakter behouden is gebleven. Zo zijn bijvoorbeeld alle 160 jaar oude plafonds nog in originele staat. Verder is een heerlijk buitenterras en een fraai aangelegde tuin.

Hotel Porfyron is een paradijs voor liefhebbers van serene rust, natuurschoon, cultuur en de authentieke Griekse keuken. Yiannis en Rita Kirligitsis-Berends, gastheer en gastvrouw van Porfyron, hebben de Griekse traditie hoog in het vaandel staan. Je wordt dan ook volgens goede Griekse gewoonte gastvrij ontvangen en gedurende je verblijf verwend met persoonlijke service, een uitgebreid ontbijt en heerlijke diners.

Elke avond bereidt Yiannis een heerlijk vier gangen diner op basis van producten uit de streek en biologische en fair-trade producten. Wij weten zeker dat je van je verblijf zult genieten. Niet voor niets komen veel gasten regelmatig terug.

Kamers

De acht comfortabele kamers zijn alle ruim van opzet en vernoemd naar bergtoppen in de omgeving. Er zijn vier kamers op de begane grond en vier op de eerste verdieping. Alle kamers kunnen als twee persoonskamer worden geboekt. Twee kamers hebben een grotere capaciteit: Gamila drie tot vier personen en onze gezinskamer Mitsikeli tot vijf personen. In elke kamer kan eventueel een kinderbed geplaatst worden.

Ano Pedina - Zagori

Het plaatsje Ano Pedina is centraal gelegen in de Zagori of Zagorochoria, een uitgestrekt gebied in het noordwesten van het vasteland van Griekenland. Het ligt in de provincie Epirus in het deelgebied Ioannina en is één van de mooiste streken van het land. De Griekse naam ‘Epiros’ staat voor ‘vasteland’, om het van de Ionische eilanden aan de Epirotische kust te onderscheiden. Zagori betekent ‘het land achter de bergen’. De dorpen van de Zagori staan bekend om hun beschermde en authentieke bouwstijl, de vriendelijkheid en gastvrijheid van haar inwoners en van de adembenemende en hartverwarmende natuur. Als onderdeel van het Epirusgebergte liggen de Timfi-bergen midden in Zagoria. Hier zie je pieken met eeuwige sneeuw op bijna 3000 meter hoogte. De Vikoskloof, die hier deel van uitmaakt, wordt door het Guiness book of Records beschouwd als de diepste kloof ter wereld. Ze is maar 1.000 meter breed, maar ook bijna 1.000 meter diep en levert fantastische vergezichten op, die alle fantasie te boven gaan. Je kunt je vakantie zo sportief maken als je wilt, als je van wandelen, tracking, raften, paardrijden of zwemmen houdt!

Lees hier het weblog artikel over hotel Porfyron

BIJZONDERHEDEN

 • Voor deze reis vlieg je naar Preveza Airport (Aktion). Hier staat de huurauto op je te wachten. Met een duidelijke routebeschrijving rijd je naar Ano Pedina.
 • Wil je ook nog ergens anders verblijven? Dat kan op aanvraag.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-218014 of mail: info@grieksegidsreizen.nl

PLUSPUNTEN

 • Gelegen in het schilderachtige dorp Ano Pedina
 • Gelegen in één van de mooiste streken van het land
 • Kleinschalig
 • Serene rust, natuurschoon, cultuur
 • Authentieke Griekse keuken
 • Persoonlijke service, een uitgebreid ontbijt en heerlijke diners.
 • Biologische en fair-trade producten
 • Comfortabele kamers zijn alle ruim van opzet
 • Dichtbij de indrukwekkende Vikos kloof
 • Wandelen, tracking, raften, paardrijden of zwemmen mogelijk

KAART - Porfyron Hotel (incl. auto)

Waar ligt Porfyron Hotel (incl. auto)?

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.