7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I

+ +

Attica | Rondreis | Groepsreis
7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I

7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I - Rondreis - Groepsreis

Wijk bij Duurstede, 28 mei 2022
Betreft: Griekenland Groepsreis september/oktober

Wegens te weinig aanmeldingen, moeten wij helaas melden dat onze groepsreizen naar Griekenland, die in september en oktober 2022 zouden plaatsvinden, niet zullen doorgaan.

Hoewel wij enthousiaste reacties hebben ontvangen, zijn veel mensen toch nog huiverig om met een groepsreis mee te gaan, vanwege de afgelopen twee corona jaren. Dit in tegenstelling tot onze gewone Griekenlandreizen, die wel volop geboekt worden.

Onze excuses voor deze annulering en we hopen u in de (nabije) toekomst op een van onze andere mooie Griekenland vakanties te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groeten,

Jorgos Nikolidakis  

De Griekse Gids BV – Griekse Gids Reizen


Nieuw bij Griekse Gids Reizen! Een georganiseerde rondreis met Nederlandstalige gids Aris Angelou! Ook Jorgos van Griekse Gids Reizen gaat mee! Ontdek het Klassieke Griekenland op een fascinerende manier. Aris Angelou zal u tijdens deze reis terug brengen naar de Griekse oudheid. De Griekse Gids gaat in 2022 twee culturele rondreizen organiseren. De eerste reis vindt plaats in september, de tweede in oktober. Tijdens deze reis verblijft u bij 3* of 4* hotels op basis van half pension. Bij de prijs zijn inbegrepen de vliegtickets, de hotels en alle transfers. Grootte van groep: minimaal 20 personen - maximaal 30 personen. De reis is inclusief vluchten naar Athene (vanuit Amsterdam Schiphol).

Datum reis 1: vanaf 7 tot 13 september 2022
Datum reis 2: vanaf 12 tot 18 oktober 2022

Prijs per persoon bij bezetting van tweepersoonskamer: €945 p.p.
Prijs bij eenpersoonskamer:  €1045 p.p.
 

ALBUM 7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I


Prijs / Aanbetaling

Wilt u deze reis definitief boeken dan bedraagt de aanbetaling 30% van het totale bedrag. U kunt boeken door contact met ons op te nemen via info@grieksegidsreizen.nl of door te bellen met 0031-343-218014.
Indien deze reis niet plaats vindt omdat er niet voldoende inschrijvingen zijn, dan keren wij u het voorschot op 31 mei 2022 terug.

PROGRAMMA Groep 1:  van 7 tot 13 september

Dag 1 (woensdag 7 september 2022) ): Aankomst in Athene. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 2 (donderdag 8 september 2022): Bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum, de topattracties van de Griekse hoofdstad en heel de klassieke wereld. Vrije tijd in de Plaka, de oude toeristische buurt van Athene aan de voet van de Akropolis. Vertrek naar Mycene/Argolis met een tussenstop bij het Kanaal van Korinthe, één van de grootste technische werken in de 19de eeuw. Aankomst bij ons hotel in Argolis. Diner en overnachting.

Dag 3 (vrijdag 9 september 2022): Bezoek aan het paleis van Agamemnon in Mycene waar de epos van Homerus over de Trojaanse oorlog gaat herleven en het best bewaard gebleven klassieke theater ter wereld in Epidaurus. (Epidavros) Wij bezoeken ook Nauplion, (Nafplion) de eerste hoofdstad van modern Griekenland en één van de meeste schilderachtige Griekse steden. Vertrek naar Olympia. Diner en overnachting in Olympia.

Dag 4 (zaterdag 10 september 2022): Bezoek aan het museum en de archeologische plaats van Olympia, het grootste heiligdom van de Griekse oudheid en de oorsprong van de moderne olympische spelen . Vertrek naar Delfi via Patras en de tuikabelbrug bij Rion-Antirion. Diner en overnachting in Delfi.

Dag 5 (zondag 11 september 2022): Bezoek aan het museum en de archeologische plaats van Delfi, het orakel van Apollo. Vertrek naar Kalambaka en de indrukwekkende Meteora rotsen. Onderweg bezoeken wij een iconen atelier waar wij zien welke de belangrijkste stappen van de beschildering van de icoon zijn. Diner en overnachting in Kalambaka.

Dag 6 (maandag 12 september): Bezoek aan twee van de Meteora kloosters waar wij kennis kunnen maken met de orthodoxe religie en met het kloosterleven in Griekenland. Terug naar Athene. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 7 (dinsdag 13 september): Vrije tijd in het historische Marathon. Einde van de middag vertrek naar het vliegveld van Athene voor de terugvlucht naar Nederland.PROGRAMMA Groep 2: van 12 tot 18 oktober

Dag 1 (woensdag 12 oktober 2022) ): Aankomst in Athene. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 2 (donderdag 13 oktober 2022): Bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum, de topattracties van de Griekse hoofdstad en heel de klassieke wereld. Vrije tijd in de Plaka, de oude toeristische buurt van Athene aan de voet van de Akropolis. Vertrek naar Mycene/Argolis met een tussenstop bij het Kanaal van Korinthe, één van de grootste technische werken in de 19de eeuw. Aankomst bij ons hotel in Argolis. Diner en overnachting.

Dag 3 (vrijdag 14 oktober 2022): Bezoek aan het paleis van Agamemnon in Mycene waar de epos van Homerus over de Trojaanse oorlog gaat herleven en het best bewaard gebleven klassiek theater ter wereld in Epidaurus.Wij bezoeken ook Nauplion, de eerste hoofdstad van modern Griekenland en één van de meeste schilderachtige Griekse steden. Vertrek naar Olympia. Diner en overnachting in Olympia.

Dag 4 (zaterdag 15 oktober 2022): Bezoek aan het museum en de archeologische plaats van Olympia, het grootste heiligdom van de Griekse oudheid en de oorsprong van de moderne olympische spelen . Vertrek naar Delfi via Patras en de tui-kabelbrug bij Rion-Antirio. Diner en overnachting in Delfi.

Dag 5 (zondag 16 oktober 2022): Bezoek aan het museum en de archeologische plaats van Delfi, het orakel van Apollo. Vertrek naar Kalambaka en de Meteora rotsen.Onderweg bezoeken wij een iconen atelier waar wij zien welke de belangrijkste stappen van de beschildering van de icoon zijn. Diner en overnachting in Kalambaka.

Dag 6 (maandag 17 oktober 2022): Bezoek aan twee van de Meteora kloosters waar wij kennis kunnen maken met de orthodoxe religie en met het kloosterleven in Griekenland. Terug naar Athene. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 7 (dinsdag 18 oktober 2022): Vrije tijd in het historische Marathon. Einde van de middag vertrek naar het vliegveld van Athene voor de terugvlucht naar Nederland.


In bovengenoemde reis (7 dagen) is inbegrepen:

 • Vliegtickets en hotels.
 • Bus met aircondition       
 • Nederlandssprekende gediplomeerde gids gedurende de reis (Arjiris Angelou, www.griekenlandanders.com)
 • De excursies zoals in programma omschreven.
 • Audiosysteem (oortjes,tegenwoordig verplicht).  Wordt geregeld door de tourleader/ gids Aris Angelou.
 • Accommodaties als volgt:
  • 2 overnachtingen op basis van halfpension in het 4* Marathon Beach Hotel
  • 1 overnachting op basis van halfpension in het hotel Petite Planete in Mycene-Argolis   
  • 1 overnachting op basis van halfpension in het 3*  hotel Neda in Olympia
  • 1 overnachting op basis van halfpension in het hotel 4* hotel Europa in Galaxidi
  • 1 overnachting op basis van halfpension  in het hotel Orfeas in Kalambaka (Meteora)
 • Totaal aantal overnachtingen : 6

ALLE HOTELS HEBBEN EEN ZWEMBAD !!

Wat is niet inbegrepen in de reissom:

 • fooien
 • lunches
 • toeristenbelasting bij hotels (dient ter plekke bij de hotels zelf betaald te worden)
  • Hotel Marathon Beach Resort: 1,5€ per overnachting per kamer
  • Hotel Petite Planete: 1,5€ per overnachting per kamer
  • Hotel Neda, Olympia: 1,5€ per overnachting per kamer
  • Hotel Europa, Galaxidi: 3 € per overnachting per kamer
  • Hotel Orfeas, Kalambaka: 1,5€ per overnachting per kamer
 • Entreegelden in musea en archeologische plaatsen. Die worden apart berekend en door de klant na aankomst aan de reisleider/gids betaald.

Kosten musea en archeologische plaatsen:

Entreeprijzen Standaard 65+ tarief
Akropolis €20 €10
Akropolis museum €10 €5
Mycene €12 €6
Epidavros €12 €6
Olympia €12 €6
Delphi €12 €6
Meteora (twee kloosters) €6 €6

Bovengenoemde entreeprijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

De grootte van de groep zal tussen de 20 en de 30 mensen zijn. Heeft u interesse in deze reis, stuur dan een e-mail naar info@grieksegidsreizen.nl.Kaart 7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I
Kaart / Plattegrond 7-daagse Groepsreis Klassiek Griekenland I

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.