Fly & Drive West Peloponnesos

+ +

Peloponnesos | Elia | Fly&Drive
Fly & Drive West Peloponnesos

Fly & Drive West Peloponnesos - Elia - Fly&Drive

Met deze Fly & Drive ontdek je het westen van de Peloponnesos. Het westen van Peloponnesos heeft ontzettend veel te bieden. Het is een schitterend gebied met veel belangrijke historische locaties, een mooie natuur en stranden. Deze reis kunnen we uitbreiden met verblijf in Patras om vanaf hier de noordkust van Peloponnesos en een stukje Centraal Griekenland te ontdekken (Nafpaktos, Galaxidi etc) maar ook met Centraal-Peloponnesos en Arcadië waar pittoreske bergdorpen zoals Dimitsana en Stemnitsa liggen en waar je prachtige bergwandelingen kunt maken.

ALBUM Fly & Drive West Peloponnesos


Bij deze fly & drive vlieg je op de luchthaven van Athene of  Kalamata. Op de luchthaven staat de huurauto al op je te wachten en je kunt nu op weg naar de eerste bestemming.

Arkoudi en Kylini zijn gezellig badplaatsen in het westen van Peloponnesos, 70 km ten zuiden van de stad Patras. ze liggen in een mooie, groene omgeving met veel bossen en olijfboomgaarden. Het badplaatsje Arkoudi ligt op 2 kilometer van het populaire Loutra Kyllinis (=Bronnen van Kyllini) waar sinds de Romeinse tijd kuur oorden waren. In Arkoudi zelf zijn geen grote hotels, alleen kleinere familie hotels en appartementen. Bij het dorpsplein zijn allerlei eetgelegenheden en winkeltjes, hier heerst in de zomeravonden een zeer gezellige sfeer. Je kunt vanaf hier o.a. het Chlemoutsi kasteel bij Kyllini gaan bekijken en de opgravingen van Elis. Ook zijn er kilometerslange prachtige zandstranden naast duinen bij het hele Kyllini schiereiland. Vanaf de haven van Kyllini varen meerdere malen veerboten naar het eiland Zakynthos dat precies er tegenover ligt en zulke dagtrips zijn zeker aan te raden. Drie kilometer ten zuiden van Arkoudi bij het dorpje Glyfa, bevinden zich ook meerdere mooie zandstranden.

In Elia verblijf je bij Ionion Beach Hotel of bij Helidonia apartments of vergelijkbaar

Vervolgens rijd je naar Olympia. Het is 65 kilometer en je doet er ongeveer een uur over. Olympia is een van de bekendste en beroemdste plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang was het een religieus centrum waar sportwedstrijden gehouden werden en aan deze plaats hebben de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken. Olympia ligt in het westen van Peloponnesos in de provincie Elia. Het westen van de Peloponnesos en vooral de regio tussen Patras en Olympia is bevoorrecht door de natuur. In Olympia vind je o.a. de ruïnes van de Zeustempel. Eén zuil werd in 2005 gereconstrueerd. Ook vind je er de resten van een tempel uit 600 v.Chr. die aan godin Hera was gewijd. Hier is het marmeren beeld gevonden van de Hermes van Praxiteles (te bezichtigen in het museum). Ook het hedendaagse dorpje Olympia is erg gezellig en helemaal op toerisme ingesteld. Bij Olympia ligt het gastvrije Bacchus Pension, waar je enkele nachten kunt verblijven. Zo heb je alle tijd om Olympia rustig te bezoeken, evenals het prachtige museum. Ook nodigt de mooie omgeving hier uit tot het maken van wandelingen.

BIj Olympia verbijf je bij Bacchus Pension of vergelijkbaar

Tenslotte rijd je richting Kyparissia, waar je in het prachtig gelegen, rustige Natura Club & Spa zult verblijven. Een echte aanrader, wat een uitzicht! Er zijn in deze rustige omgeving rondom Kyparissia kilometerslange stranden en prachtige gebieden die uitnodigen tot het maken van wandelingen. Lange zomers, een heerlijke lente, een zachte herfst en een milde winter, veel bronnen, overvloedig veel water, vruchtbare grond, groene bergen, dit is de omgeving van Kyparissia in Messinia, Peloponnesos. De stad Kyparissia ligt als een puzzelstuk in de basis van het fort, de lagere regionen rijken tot aan de zandstranden van de Ionische zee. Rond het kasteel is een veld beplant met olijfbomen en wijnstokken. Men zegt dat het uitzicht op de zonsondergang vanaf het kasteel een van de meest indrukwekkende van de wereld is. In welke richting je in deze omgeving ook kijkt, je ziet antieke, Byzantijnse en Frankische monumenten en een adembenemende natuur.

In Kyparissia verblijf je bij Natura Club & Spa of vergelijkbaar

Deze reis kunnen we uitbreiden met verblijf in Patras om vanaf hier de noordkust van Peloponnesos en een stukje Centraal Griekenland te ontdekken (Nafpaktos, Galaxidi etc) en met Centraal-Peloponnesos (Arcadië met plaatsen zoals Dimitsana en Stemnitsa)

.  • Ontdek de omgeving van West Peloponnesos
  • Bezoek het prachtige Olympia, met het oude heiligdom van Zeus, ter ere van wie om de vier jaar de Panhelleense Spelen werden gehouden.
  • Geniet van de rustgevende, natuurlijke omgeving
  • Vele bezienswaardigheden
  • Prachtige zandstranden

Kaart Fly & Drive West Peloponnesos
Kaart / Plattegrond Fly & Drive West Peloponnesos

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.