Tel: 0343-594447
  E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki

Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki

Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki - Agios Sostis - Zakynthos

Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki. Bij deze vakantie ga je naar de eilanden Zakynthos, Kefalonia & Ithaki. Je reis start op het eiland Zakynthos waar je zult landen en eindigt op het eiland Kefalonia waarvan je terug zal vliegen. Bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze. Deze reis andersom maken kan ook.

 

ALBUM Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld van Zakynthos, waar je wordt opgehaald en naar je accommodatie gebracht wordt. Op Zakynthos verblijf je een aantal nachten naar keuze, daarna word je naar de haven gebracht en neem je de boot richting Kefalonia. Hier heb je weer een paar dagen de tijd om het mooie eiland te verkennen, te genieten van je verblijf en van het eiland. Na een paar dagen word je weer opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot richting Ithaki, waar je tevens een aantal dagen hebt om te genieten.
 

Eerst verblijf je op Zakynthos

Zakynthos is een fantastisch vakantie-eiland in de Ionische zee, met een mooie, groene natuur en prachtige, helder blauwe zee met steile rotsformaties. Er zijn geweldige zandstranden, oude dorpjes, "blauwe grotten", het beroemde scheepswrak en de indrukwekkende Caretta-Caretta zeeschildpadden. Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland en ligt aan de zuidoostkant van Zakynthos.

Bekijk hier onze accommodaties op Zakynthos


Daarna verblijf je op Kefalonia

Kefalonia: is het grootste van de Ionische eilanden. Kefalonia is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle ingrediënten voor een succesvol verblijf zijn hier aanwezig: mooie stranden, een goed klimaat, schitterende bergen, gezellige, traditionele dorpen, prachtige steden, unieke natuur-verschijnselen, lekker eten, een rijke historie en veel excursiemogelijkheden op Kefalonia.

Bekijk hier onze accommodaties op Kefalonia


Tot slot verblijf je op Ithaki

Ithaki: heeft zijn naam aan Ithakos te danken, de eerste inwoner van het eiland. De naam van het eiland is sinds de oudheid bekend, en speelt een voorname rol in de Odyssee van Homerus want hier kwam volgens vele geschiedkundigen Odysseus vandaan. Ithaki is echt prachtig en heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals traditionele dorpjes, vestingen en grotten.

Bekijk hier onze accommodaties op Ithaki

 

Programma

Dag 1-3: Aankomst en verkennen Zakynthos
 
Je wordt opgewacht bij het vliegveld en naar je accommodatie gebracht. Er is veel te zien en te doen op Zakynthos. je kunt bijvoorbeeld:
 • Een boottochtje naar het scheepswrak en de blauwe grotten maken.
 • Naar een van de vele mooie stranden. Het strand Xigkia is bijvoorbeeld een geweldig zandstrandje met speciale eigenschappen. (In het zeewater bevindt zich een rots waaruit warm water en collageen uitvloeit.)
 • De beroemde stranden Porto Zorro, Banana, Plaka en St-Nicolas bay zijn mooi, hip en schoon, deze liggen bij Vassilikos. Dit zijn allemaal grote stranden, voorzien van alle watersport faciliteiten.
 • Naar Zakynthos stad, zeker een aanrader.
Dag 4-6: Ontdek Kefalonia
 

Je wordt opgehaald bij de haven Kefalonia en naar je accommodatie gebracht. Op Kefalonia zijn verschillende bezienswaardigheden. Het is leuk om een auto te huren en bijvoorbeeld naar de volgende plaatsen te rijden:

 • Myrtos het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia.
 • De grot en het ondergrondse meer van Melissani.
 • Fiskardo (een toeristisch havenstadje in het noorden van het eiland Kefalonia)
 • Xi-beach (één van de bekendste stranden van Kefalonia) het zijn drie smalle stranden met fijn rood zand, dat afsteekt tegen de steile witgrijze kleirotsen op de achtergrond.
Dag 7-8: Ithaki (Ithaka)
 

Je wordt naar de haven gebracht van Kefalonia en vanaf daar vertrek je naar het eiland Ithaki. In de haven van Ithaka word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Ook hier hebben wij een paar tips voor bezienswaardigheden op Ithaki:

 • Kioni, een traditioneel dorpje met een mooie haven, waar vele jachten aanmeren in de zomer.
 • De Loizos grot. Dit is een plaats geweest waar men de Goden aanbad gedurende de eerste Griekse beschaving, aan de baai van Polis, waar een oude stad onder water is verdwenen.
 • De Nymphion grot die ook wel "Marmarospilia" wordt genoemd. De grot heeft twee entree punten, een voor de Goden en een voor de stervelingen en heeft interessante stalactieten.
 • Vathy is de hoofdstad van het eiland en is sinds 1982 als traditionele vestingplaats verklaard. Het heeft een natuurlijke baai van een ongekende schoonheid met het eilandje "Lazereto" in het midden.

Dag 9: Terugreis

Op de 9e dag word je vroeg opgehaald bij je accommodatie en naar de haven gebracht. Je vaart terug naar Kefalonia, waar je wordt opgewacht en naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugreis.

PLUSPUNTEN

 • Verken drie bijzondere, verschillende Ionische eilanden.
 • Veel bezienswaardigheden
 • Prachtige stranden.
 • Leuke authentieke dorpen
 • Geweldige natuur
 • Bijzondere natuurverschijnselen
 • Mooie grotten

KAART - Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki

Waar ligt Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Ithaki?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag