Eilandhoppen Mykonos Ikaria

+ + +

Egeische eilanden | Ikaria | Eilandhoppen
Eilandhoppen Mykonos Ikaria

Eilandhoppen Mykonos Ikaria - Ikaria - Eilandhoppen

Eilandhoppen Mykonos en Ikaria. Deze reis is inclusief vliegtickets, boottickets, taxi-transfers en verblijf. Dit is een bijzondere combinatie! Deze twee Cycladen eilanden zijn tegenpolen. Mykonos is het drukke, kosmopolitische jetset eiland en Ikaria is het traditionele, authentieke Griekenland! Bij deze vakantie vlieg je naar Mykonos en vanaf Mykonos vaar je dezelfde of de volgende dag met de veerboot naar Ikaria. Je verblijft een aantal dagen op Ikaria en daarna nog een aantal dagen op Mykonos. Je verblijft op beide eilanden in nette, driesterren hotels.

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, taxi-transfers, boottickets en verblijf in een 3* accommodatie inclusief ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0031-343-218014) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Mykonos Ikaria


Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld van Mykonos. Je wordt opgehaald en naar je accommodatie op Mykonos gebracht. Met de boot vaar je de volgende dag van Mykonos naar Ikaria. De boottocht van Mykonos naar Ikaria duurt ongeveer 2,5 uur. Op Ikaria verblijf je een aantal nachten, daarna word je weer naar de haven gebracht en neem je de boot richting Mykonos. Hier zul je de rest van de vakante verblijven. De laatste dag van je vakantie word je weer opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor je terugreis.

Hoeveel nachten verblijf je op Ikaria en hoeveel op Mykonos?

 • Bij 7 nachten:   4 nachten Ikaria + 3 nachten Mykonos
 • Bij 9 nachten:   5 nachten Ikaria + 4 nachten Mykonos
 • Bij 12 nachten: 6 nachten Ikaria + 6 nachten Mykonos
 • Bij 15 nachten: 8 nachten Ikaria + 7 nachten Mykonos
 • Bij 21 nachten: 11 nachten Ikaria + 10 nachten Mykonos

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of andere eiland wilt verblijven.

Je verblijft op alle locaties bij uitstekende 3* niveau accommodaties

Eerst verblijf je op Ikaria

Ikaria wordt door de lokale bevolking ook wel Nikaria genoemd. Het is een langwerpig bergachtig eiland in het westen van de Egeïsche zee. De kustlengte is iets meer dan honderd kilometer. Ikaria is wereldberoemd vanwege een onderzoek van wetenschappers, dat aangetoond heeft dat mensen hier langer dan gemiddeld leven. Ikaria behoort tot de ‘Blue Zones’. Dat zijn vijf gebieden op de wereld, waar mensen langer leven dan elders. De inwoners van het eiland hebben tweeënhalve keer meer kans om gemiddeld 10 jaar ouder te worden dan de overige Europeanen. Dit heeft te maken met hun leef- en eetgewoonten. Men beweegt (loopt) op Ikaria erg veel in plaats van met een auto te rijden en men gebruikt hoofdzakelijk lokale gewassen (zoals groenten, fruit, bonen en kruiden) en producten zoals olijfolie en geitenmelk. Het wordt ook wel het Mediterraanse dieet genoemd. Ook wordt er tussen de middag even de tijd genomen om rustig te eten en een dutje te doen.

Video Ikaria

 

Daarna verblijf je op Mykonos

Mykonos staat bekend om haar gezellige hoofdstad Mykonos-stad en de mooie stranden. Mykonos-stad, ook wel "Chora" of "Klein Venetië" genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle gezellige steegjes vol met winkeltjes. Aan een laag heuveltje aan het water liggen de wereldberoemde windmolens van Mykonos. Er zijn hier tientallen gezellige restaurants, taverna's, cafe's en barretjes te vinden. Op Mykonos zijn allerlei bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kun je alleen in Mykonos-stad al veel bekijken: De 5 windmolens aan de kust, de Paraportiani-kerk aan de rand van de oude haven, Aleykandra: de kleurrijke huisjes met de houten balkons aan het water, het Archeologische museum, het Volkenkundige museum, het Zeevaartmuseum, de smalle pittoreske winkelstraatjes, de tientallen gezellige taverna’s, restaurants en hippe bars en cafés en de oude haven van Mykonos waar behalve vissersboten ook jachten en zeilboten aanmeren. In Ano Mera, het belangrijkste dorp buiten Mykonos-stad, bevindt zich het klooster van Panagia Tourliani. De prachtige zandstranden van Psarou, Ornos, Platis Gialos, Paranga, Paradise, Super Paradise zijn ook een aanrader om te bezoeken.

Video Mykonos:

 Aan het eind van je vakantie word bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor je terugreis.

 

 • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je de helft van de geboekte dagen op Mykonos en de andere helft op Ikaria. Uiteraard kun je ervoor kiezen om om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-218014 doorgeeft, dan passen we de reis kosteloos voor je aan.
 • Je vliegt rechtstreeks naar Mykonos en je vaart dan de volgende dag naar Ikaria.  Rechtstreekse vluchten naar/van Mykonos bieden we aan vanuit Amsterdam en Brussel.
 • Afhankelijk van de vluchttijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt.
 • Je verblijft op alle locaties bij uitstekende 3* niveau accommodaties
 • Wil je een andere klasse accommodatie dan 3* niveau? Dat kan ook op aanvraag.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-218014 of mail naar info@grieksegidsreizen.nl

 • Tijden één vakantie bezoek je 2 totaal verschillende Griekse eilanden.
 • Ontdek de verschillende gezichten van Griekenland.
 • Geniet van het bruisende Mykonos.
 • Geniet van het authentieke Ikaria.
 • Je verblijft op beide eilanden in nette, driesterren hotels.

Kaart Eilandhoppen Mykonos Ikaria
Kaart / Plattegrond Eilandhoppen Mykonos Ikaria

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.