Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen 3* Mykonos & Ikaria

Eilandhoppen 3* Mykonos & Ikaria

Eilandhoppen 3* Mykonos & Ikaria - Armenistis - Ikaria

Eilandhoppen Mykonos & Ikaria. Deze reis is inclusief vliegtickets, boottickets, transfers en verblijf. Dit is een bijzondere combinatie! Deze twee Cycladeneilanden zijn tegenpolen. Mykonos is het drukke, kosmopolitische jetset eiland en Ikaria is het traditionele, authentieke Griekenland! Bij deze vakantie vlieg je naar Mykonos en vanaf daar reis je met de veerboot door naar Ikaria. Je verblijft een aantal dagen op Ikaria en een aantal dagen op Mykonos. Je verblijft op beide eilanden in nette, driesterren hotels. De prijs die je hier ziet is inclusief vliegtickets, transfers, verblijf en boottickets.

ALBUM Eilandhoppen 3* Mykonos & Ikaria

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld van Mykonos. Je wordt opgehaald en naar de haven van Mykonos gebracht. Met de boot vaar je vervolgens van Mykonos naar Ikaria. De boottocht van Mykonos naar Ikaria duurt 2,5 uur. Op Ikaria verblijf je enkele nachten, daarna word je naar de haven gebracht en neem je de boot weer richting Mykonos. Hier zul je de rest van de vakante verblijven. De laatste dag van je vakantie word je weer opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor je terugreis.

Eerst verblijf je op Ikaria

Ikaria: Ikaria wordt door de lokale bevolking ook wel Nikaria genoemd. Het is een langwerpig bergachtig eiland in het westen van de Egeïsche zee. De kustlengte is iets meer dan honderd kilometer. Ikaria is wereldbekend vanwege een onderzoek van wetenschappers, dat aangetoond heeft dat mensen hier langer dan gemiddeld leven. Ikaria hoort tot de ‘Blue Zones’. Dat zijn vijf gebieden op de wereld, waar mensen langer leven dan elders. De inwoners van het eiland hebben tweeënhalve keer meer kans om gemiddeld 10 jaar ouder te worden, dan de overige Europeanen. Dit heeft te maken met hun leef-en eetgewoonten. Men beweegt (loopt) op Ikaria erg veel, in plaats van met een auto te rijden en men gebruikt hoofdzakelijk lokale gewassen (zoals groenten, fruit, bonen en kruiden) en producten zoals olijfolie en geitenmelk. Het wordt ook wel het Mediterraanse dieet genoemd. Ook wordt er tussen de middag even de tijd genomen om rustig te eten en een dutje te doen.

Bekijk hier onze accommodaties op Ikaria


Daarna verblijf je op Mykonos

Mykonos:  Dit eiland staat bekend om haar gezellige hoofdstad "Mykonos" en de mooie stranden. Mykonos Stad, ook wel "Chora" of "klein Venetië" genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle, gezellige steegjes vol met winkeltjes. Aan een laag heuveltje aan het water liggen de wereldbekende windmolens van Mykonos. Er zijn hier tientallen gezellige restaurants, taverna's cafe's en barretjes te vinden. Op Mykonos zijn er allerlei bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zo kun alleen in Mykonos stadal veel bekijken: De 5 windmolens aan de kust, de Paraportiani-kerk aan de rand van de oude haven, Aleykandra, de kleurrijke huisjes met de houten balkons aan het water, het archeologische museum, het volkenkundige museum, het zeevaartmuseum, de smalle pittoreske winkelstraatjes, de tientallen gezellige taverna’s en restaurants en hippe bars en cafés en de oude haven van Mykonos waar behalve vissersboten ook jachten en zeilboten aanmeren. In Ano Mera, de belangrijkste dorp buiten Mykonos-stad, bevindt zich het klooster van Panagia Tourliani.

Bekijk hier onze accommodaties op Mykonos

Vanaf het vliegveld van Mykonos vlieg je weer terug. Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

BIJZONDERHEDEN

  • Wanneer je deze reis online boekt, dan verblijf je de helft van de geboekte dagen op Mykonos en het andere helft op Ikaria. Uiteraard kun je ervoor kiezen om om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-594447 doorgeeft, dan passen we de reis kosteloos voor je aan.

PLUSPUNTEN

  • Tijden 1 vakantie bezoek je 2 totaal verschillende Griekse eilanden
  • Ontdek de verschillende gezichten van Griekenland
  • Geniet van het bruisende Mykonos
  • Geniet van het authentieke Ikaria.
  • Je verblijft op beide eilanden in nette, driesterren hotels.

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag