Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros

+ + +

Dodecanese | Kos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros

Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros - Kos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros. Tijdens deze fantastische reis bezoek je de eilanden Kos, Kalymnos en het vulkaaneiland Nisyros. Je reis start op het eiland Kos waar je zult landen en zal daar ook weer eindigen, want je vliegt ook weer terug vanaf het vliegveld van Kos. Je reist met de boot van eiland naar eiland en bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten.

Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, taxitransfers en verblijf met ontbijt. Griekse Gids Reizen is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wij zijn voor onze klanten die in Griekenland zijn 24 uur per dag bereikbaar (Tel 0343-218014) en laten niets over aan het toeval. Zo kun je zorgeloos op vakantie.

ALBUM Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros


Hoe verloopt deze reis?

Je landt op het eiland Kos. Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar de haven gebracht. Je gaat met de boot naar Kalymnos. In de haven van Kalymnos word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Nu kun je een aantal dagen gaan genieten van het mooie "sponzen-eiland". Na je verblijf op Kalymnos word je vanaf je accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot naar het vulkaaneiland Nisyros. Ook op Nisyros word je opgehaald in de haven en naar je accommodatie gebracht. Tot slot word je vanaf je accommodatie weer naar de haven gebracht en reis je naar het eiland Kos. In de haven van Kos word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Aan het eind van je vakantie word je naar het vliegveld van Kos gebracht en vlieg je weer terug.

Je verblijft op alle eilanden bij uitstekende 3* niveau accommodaties.

Hoeveel nachten verblijf je op Kalymnos, Nisyros en Kos?

 • Bij 7 nachten:    3 nachten Kalymnos + 2 nachten Nisyros + 2 nachten Kos
 • Bij 9 nachten:    3 nachten Kalymnos + 3 nachten Nisyros + 3 nachten Kos
 • Bij 12 nachten:  4 nachten Kalymnos + 4 nachten Nisyros + 4 nachten Kos
 • Bij 15 nachten:  5 nachten Kalymnos + 5 nachten Nisyros + 5 nachten Kos
 • Bij 21 nachten:  7 nachten Kalymnos + 7 nachten Nisyros + 7 nachten Kos

  Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter bij het ene of andere eiland wilt verblijven.
 • Eerst verblijf je op Kalymnos

  Kalymnos: Kalymnos is het vierde grootste eiland van de Dodecanese. De hoofdstad is Pothia, waar ongeveer 11000 mensen wonen. Al eeuwenlang is op het eiland Kalymnos het sponsduiken een beroep, het is voor de inwoners van dit eiland altijd een grote bron van inkomsten geweest. De haven van Pothia is een van de belangrijkste van Griekenland. Op het eiland zijn vele kerken te vinden met prachtige iconen. Op Kalymnos kun je o.a. duiken, sportklimmen, windsurfen, een jacht huren, vissen en wandelen. Het is de moeite waard om in Kalymnos-stad de kerk van Jezus de Redder te bezoeken maar ook het Archeologisch museum, de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas waar archeologische vondsten zich bevinden zijn een bezoek waard. Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties. Kalymnos biedt ook fantastische klimmogelijkheden in een prachtige omgeving.

  Daarna verblijf je  op Nisyros

  Nisyros: Nisyros is een klein, vulkanisch eiland, tussen Kos en Tilos. In de oudheid stond het bekend als Porphyris. Mandraki, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros, is meer een groot dorp dan een klein stadje. Wat hier opvalt zijn de witte huisjes met de platte daken. Boven Mandraki uit, steekt de hoge rots met erop het kasteel van Spiliani dat vroeger bezit was van de Ioanniten Ridders. Op Nisyros is het mogelijk om door de actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters). Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen. En dan is het de bedoeling dat je de krater in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt) Het is te merken dat de krater nog leeft, want uit de gaten in de grond komt warmte en stoom. Op veel plekken komen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk.

  Tot slot verblijf je  op Kos

  Kos: Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese-eilanden. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek. Kos is erg geliefd omwille van de mooie, gezellige hoofdstad en de prachtige zandstranden op het eiland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, in Kos stad bijvoorbeeld zie je de opgravingen van de antieke stad, de plataan van Hippocrates en het Johannieter kasteel uit de Middeleeuwen. Iets buiten de stad bevindt zich het Asklepieion waar de Asklepios tempel te zien is en in het zuidoosten de Thermen waar je in de zee in heet water kunt baden. Tegen de zuidelijke hellingen van de berg Dikeos zijn dennenbossen en hier ligt één van de mooiste dorpen van Kos, het dorpje Zia.


 • Uiteraard kun je ervoor kiezen om een andere verdeling te maken en meerdere dagen op het ene en minder dagen op het andere eiland te verblijven. Als je dit ons binnen 24 uur na de boeking via de e-mail of 0343-218014 doorgeeft, dan passen we de reis voor je aan.
 • Je verblijft op alle eilanden bij uitstekende 3* niveau accommodaties.
 • Wil je een andere klasse accommodatie dan 3*? Dat kan ook op aanvraag.
 • Afhankelijk van de vluchttijden is het mogelijk dat het schema van de reis aangepast wordt. Indien je laat aankomt op Kos (heenreis), dan zul je ook de eerste nacht op Kos overnachten en de volgende morgen naar Kalymnos varen.
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-218014 of mail naar info@grieksegidsreizen.nl

 • Je bezoekt 3 verschillende eilanden in 1 vakantie
 • Beleef de verschillende 'gezichten' van Griekenland.
 • Je ontdekt de Dodecanese eilanden.
 • Van het authentieke Kalymnos naar het bijzondere vulkaaneiland Nisyros en naar het drukke, gezellige Kos!

Kaart Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros
Kaart / Plattegrond Eilandhoppen Kos Kalymnos Nisyros

Offerteaanvraag!!!

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.