Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Dodecanese | Kos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros - Kos - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros. Tijdens deze reis bezoek je de eilanden Kos, Kalymnos en het vulkaaneiland Nisyros. Je reis start op het eiland Kos waar je zult landen en zal daar ook weer eindigen, want je vliegt ook weer terug vanaf het vliegveld van Kos. Je reist met de boot van eiland naar eiland en bij ieder eiland overnacht je een aantal nachten naar keuze.

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je landt op het eiland Kos. Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar de haven gebracht. Je neemt de boot naar Kalymnos. In de haven van Kalymnos word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Nu kun je een aantal dagen gaan genieten van het mooie "sponzen-eiland". Na je verblijf op Kalymnos word je vanaf je accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot naar het vulkaaneiland Nisyros. Ook op Nisyros word je opgehaald in de haven en naar je accommodatie gebracht. Tot slot word je vanaf je accommodatie weer naar de haven gebracht en reis je naar het eiland Kos. In de haven van Kos word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Aan het eind van je vakantie word je naar het vliegveld van Kos gebracht en vlieg je weer terug.
 

Eerst verblijf je op Kalymnos

Kalymnos: Kalymnos is het vierde grootste eiland van de Dodecanese. De hoofdstad is Pothia, waar ongeveer 11000 mensen wonen. Al eeuwenlang is op het eiland Kalymnos het sponsduiken een beroep, het is voor de inwoners van dit eiland altijd een grote bron van inkomsten geweest. De haven van Pothia is een van de belangrijkste van Griekenland. Op het eiland zijn vele kerken te vinden met prachtige iconen. Op Kalymnos kun je o.a. duiken, sportklimmen, windsurfen, een jacht huren, vissen en wandelen. Het is de moeite waard om in Kalymnos-stad de kerk van Jezus de Redder te bezoeken maar ook het Archeologisch museum, de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas waar archeologische vondsten zich bevinden. Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties. Kalymnos biedt ook fantastische klimmogelijkheden in een prachtige omgeving.

Bekijk hier onze accommodaties op Kalymnos

Daarna verblijf je  op Nisyros

Nisyros: Nisyros is een klein, vulkanisch eiland, tussen Kos en Tilos. In de oudheid stond het bekend als Porphyris. Mandraki, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros, is meer een groot dorp dan een klein stadje. Wat hier opvalt zijn de witte huisjes met de platte daken. Boven Mandraki uit, steekt de hoge rots met erop het kasteel van Spiliani dat vroeger bezit was van de Ioanniten Ridders. Op Nisyros is het mogelijk om door de actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters). Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen. En dan is het de bedoeling dat je de krater in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt) Het is te merken dat de krater nog leeft, want uit de gaten in de grond komt warmte en stoom. Op veel plekken komen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk.

Bekijk hier onze accommodaties op Nisyros

Tot slot verblijf je  op Kos

Kos: Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese-eilanden. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek. Kos is erg geliefd omwille van de mooie, gezellige hoofdstad en de prachtige zandstranden op het eiland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, in Kos stad bijvoorbeeld zie je de opgravingen van de antieke stad, de plataan van Hippocrates en het Johannieter kasteel uit de Middeleeuwen. Iets buiten de stad bevindt zich het Asklepieion waar de Asklepios tempel te zien is en in het zuidoosten de Thermen waar je in de zee in heet water kunt baden. Tegen de zuidelijke hellingen van de berg Dikeos zijn dennenbossen en hier ligt één van de mooiste dorpen van Kos, het dorpje Zia.

Bekijk hier onze accommodaties op Kos

BIJZONDERHEDEN

  • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of vul het offerteformulier in.

PLUSPUNTEN

  • Je bezoekt 3 verschillende eilanden in 1 vakantie
  • Beleef de verschillende 'gezichten' van Griekenland.
  • Je ontdekt de Dodecanese eilanden.
  • Van het authentieke Kalymnos naar het bijzondere vulkaaneiland Nisyros en naar het drukke, gezellige Kos!

KAART - Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Waar ligt Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Koffers [15kg]

 Heenreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen uitgaande vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Terugreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen inkomende vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Hotel

 Vervoer

taxi: 270
auto: 130
transfer1: 80
transfer2: 60
boot: 65

Offerteaanvraag

Wegens grote drukte kunnen wij uw offerte helaas niet direct in behandeling nemen. Indien u ons een email met uw verzoek stuurt zullen wij die beantwoorden en aangeven wanneer u antwoord van ons kunt verwachten.

U kunt mailen naar reizen@grieksegids.nl

Griekse Gids Reizen,
Jorgos Nikolidakis