Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros - Kos stad - Kos

Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros. Tijdens deze reis Bezoek je de eilanden Kos, Kalymnos en het vulkaaneiland Nisyros.  Je reis start op het eiland Kos waar je zult landen en zal daar ook weer eindigen, je vliegt namelijk weer terug vanaf het vliegveld van Kos. Je reist met de boot van eiland naar eiland, bij ieder eiland overnacht je een aantal dagen naar keuze.

ALBUM Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je landt op het eiland Kos. Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar je accommodatie gebracht. Nu kun je een aantal dagen genieten van het eiland en de prachtige hoofdstad ”Kos Stad”. Na je verblijf op Kos word je vanaf je accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot naar Kalymnos. Vanaf de haven van Kalymnos word je naar je accommodatie gebracht, nu verblijf je een aantal dagen op Kalymnos. Tot slot word je vanaf je accommodatie naar de haven gebracht en reis je naar het Vulkaaneiland “Nisyros”. Je wordt opgehaald in de haven en naar je accommodatie gebracht. Geniet nu lekker van het mooie kleine vulkanische eiland. Aan het eind van je verblijf op Nisyros word je naar de haven gebracht vanaf waar je terug naar Kos reist. In de haven van Kos word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht, en vlieg je weer terug.

Eerst verblijf je op Kos

Kos: Kos is een populair en toeristisch eiland in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese-eilanden. Op Kos zijn mooie fietspaden aangelegd en daarom is Kos hét fietseiland bij uitstek; Kos is erg geliefd omwille van de mooie gezellige hoofdstad en de prachtige zandstranden rondom het eiland. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, in Kos stad bijvoorbeeld zie je de opgravingen van de antieke stad, de plataan van Hippocrates en het Johannieter kasteel uit de Middeleeuwen. Iets buiten de stad bevindt zich het Asklepieion waar de Asklepios tempel te zien is en in het zuidoosten de Thermen waar je in de zee in heet water kunt baden.


Daarna verblijf je op Kalymnos

Kalymnos: Kalymnos is het vierde grootste eiland van de Dodecanese. De hoofdstad is Pothia, waar ongeveer 11000 mensen wonen. De haven van Pothia is een van de belangrijkste van Griekenland. Op het eiland zijn vele kerken te vinden met prachtige iconen. Op Kalymnos kunt u o.a. duiken, sportklimmen, windsurfen, een jacht huren, vissen en wandelen. Het is de moeite waard om in Kalymnos-stad de kerk van Jezus de Redder te bezoeken maar ook het Archeologisch museum, de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas waar archeologische vondsten zich bevinden. Mooie stranden bevinden zich aan de westkust van Kalymnos, de bekendste zijn Masouri en Myrties. Kalymnos biedt ook fantastische klimmogelijkheden in een prachtige omgeving.


Tot slot verblijf je op Nisyros

Nisyros: Nisyros is een klein, vulkanisch eiland, tussen Kos en Tilos. In de oudheid stond het bekend als Porphyris. Mandraki, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros, is meer een groot dorp dan een klein stadje. Wat hier opvalt zijn de witte huisjes met de platte daken. Boven Mandraki uit, steekt de hoge rots met erop het kasteel van Spiliani dat vroeger bezit was van de Ioanniten Ridders.

Op Nisyros is het mogelijk om door de actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters). Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen. En dan is het de bedoeling dat je de krater in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt) Het is te merken dat de krater nog leeft, want uit de gaten in de grond komt warmte en stoom. Op veel plekken komen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk.

PLUSPUNTEN

  • Je bezoekt 3 verschillende eilanden in 1 vakantie
  • Beleef de verschillende 'gezichten' van Griekenland.
  • Je ontdekt de Dodecanese eilanden.
  • Van het drukke, gezellige Kos naar het authentieke Kalymnos
  • Je ontdekt het bijzondere vulkaaneiland Nisyros

KAART - Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros

Waar ligt Eilandhoppen Kos, Kalymnos & Nisyros?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen uitgaande vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Terugreis

Uw selectie is niet mogelijk, dit kan doordat er op deze dag geen inkomende vluchten beschikbaar zijn. Probeer een nieuwe selectie of vraag ons om hulp.

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

Offerteaanvraag