Tel: 0343-594447
  E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas

Ionische eilanden | Kefalonia | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas

Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas - Kefalonia - Eilandhoppen

Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas. Bij deze vakantie ga je naar de eilanden Kefalonia, Ithaki & Lefkas. Je reis start op het eiland Kefalonia waar je zult landen en eindigt op het eiland Lefkas waarvan je terug zal vliegen. Deze reis wordt volledig verzorgd door Griekse Gids Reizen en is inclusief vliegtickets, transfers, boottickets en verblijf in een 3 sterren accommodatie inclusief ontbijt. 

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis?

Je komt aan op het vliegveld van Kefalonia, waar je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht wordt. Op Kefalonia verblijf je een aantal nachten naar keuze, daarna word je naar de haven gebracht en neem je de boot richting Ithaki, hier heb je weer een paar dagen de tijd om het eiland te verkennen, te genieten van je verblijf of van het eiland, na een paar dagen word je weer opgehaald en naar de haven gebracht. Hier neem je de boot richting Lefkas, Waar je tevens een aantal dagen hebt om te genieten.

Hoeveel nachten verblijf je op Kefalonia, Ithaki en Lefkas?

 • Bij 9 nachten:   4 nachten Kefalonia + 2 nachten Ithaki + 3 nachten Lefkas
 • Bij 12 nachten:  5 nachten Kefalonia + 3 nachten Ithaki + 4 nachten Lefkas
 • Bij 15 nachten:  7 nachten Kefalonia + 3 nachten Ithaki + 5 nachten Lefkas
 • Bij 21 nachten:  9 nachten Kefalonia + 3 nachten Ithaki + 9 nachten Lefkas

Uiteraard is het mogelijk om met de dagen te schuiven wanneer je langer of korter op het ene of andere eiland wilt verblijven.

Eerst verblijf je op Kefalonia

Kefalonia: is het grootste van de Ionische eilanden. Kefalonia is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle ingrediënten voor een succesvol verblijf zijn hier aanwezig: mooie stranden, een goed klimaat, schitterende bergen, gezellige, traditionele dorpen, prachtige steden, unieke natuur-verschijnselen, lekker eten, een rijke historie en veel excursiemogelijkheden op Kefalonia.

Bekijk hier onze accommodaties op Kefalonia


Daarna verblijf je op Ithaki

Ithaki: heeft zijn naam aan Ithakos te danken, de eerste inwoner van het eiland. De naam van het eiland is sinds de oudheid bekend, en speelt een voorname rol in de Odyssee van Homerus want hier kwam volgens vele geschiedkundigen Odysseus vandaan. Ithaki heeft verschillende bezienswaardigheden zoals traditionele dorpjes, vestingen en grotten.

Bekijk hier onze accommodaties op Ithaki


Tot slot verblijf je op Lefkas

Lefkas:Lefkas is één van de Ionische eilanden. Het ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Het eiland heeft één van de beste wegennetten van de Griekse eilanden en een goed georganiseerde haven met faciliteiten voor toeristisch bootverkeer. Zeilers zijn dol op Lefkas. Behalve allerlei watersporten, is het beoefenen van andere sporten ook mogelijk, zoals fietsen en wandelen. De vliegclub van Lefkas organiseert wedstrijden zweefvliegen en modelvliegen.

Bekijk hier onze accommodaties op Lefkas


Programma

Deel 1: Aankomst en verkennen Kefalonia

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Kefalonia en gebracht naar je accomodatie. Op Kefalonia zijn verschillende bezienswaardigheden.

Het is leuk om een auto te huren en bijvoorbeeld naar de volgende plaatsen te rijden:

- Myrtos het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia.
- De grot en het ondergrondse meer van Melissani.
- Fiskardo (een toeristisch havenstadje in het noorden van het eiland Kefalonia)
- Xi-beach (één van de bekendste stranden van Kefalonia) het zijn drie smalle stranden met fijn rood zand, dat afsteekt tegen de steile witgrijze kleirotsen op de achtergrond.

 

Deel 2: Ontdek Ithaki

Je wordt naar de haven gebracht van Kefalonia en vanaf daar vertrek je naar het eiland Ithaki. In de haven van Ithaka word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Ook hier hebben wij een paar tips voor bezienswaardigheden op Ithaki:

- Kioni, een traditioneel dorpje met een mooie haven, waar vele jachten aanmeren in de zomer.
- De Loizos grot. Dit is een plaats geweest waar men de Goden aanbad gedurende de eerste Griekse beschaving, aan de baai van Polis, waar een oude stad onder water is verdwenen.
- De Nymphion grot die ook wel "Marmarospilia" wordt genoemd. De grot heeft twee entree punten, een voor de Goden en een voor de stervelingen en heeft interessante stalactieten.
- Vathy is de hoofdstad van het eiland en is sinds 1982 als traditionele vestingplaats verklaard. Het heeft een natuurlijke baai van een ongekende schoonheid met het eilandje "Lazereto" in het midden.

 

Deel 3: Lefkas

Je vertrekt vanaf de haven van Ithaki naar Lefkas waar je wordt opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Er is veel te zien en te doen op Lefkas:

- Lefkas Stad heeft een gezellig centrum, met heel wat winkeltjes en terrasjes waar enkele mooie kerken uit de 18e eeuw te zien zijn.
- Nidri ligt in een sprookjesachtige omgeving aan het begin van de mooie, diepe baai van Vlicho. Nidri is omgeven door groene heuvels en bergen, aan de overkant liggen mooie eilandjes.
- Agios Nikitas is een schilderachtig dorpje met een prachtig strand. Het van oorsprong vissersdorp, ligt te midden van een prachtige natuur, omgeven door dennenbomen en olijfbomen.
- Kataraktis is een waterval die ligt in een prachtige natuur en een wandeling langs de beekjes en meertjes is meer dan de moeite waard.

Aan het einde van de vakantie word je opgehaald bij je accomodatie en naar het vliegveld gebracht.

BIJZONDERHEDEN

 • Naar Kefalonia wordt vanaf Amsterdam alleen op maandag en vrijdag gevlogen.
 • Andersom kan deze reis ook, dan vlieg je eerst naar Lefkas en terug vanaf Kefalonia. (Op aanvraag)
 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Verken drie bijzondere, verschillende Ionische eilanden.
 • Veel bezienswaardigheden
 • Prachtige stranden.
 • Leuke authentieke dorpen
 • Geweldige natuur
 • Bijzondere natuurverschijnselen
 • Ervaar het rustige eiland van Odysseus
 • Mooie grotten

KAART - Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas

Waar ligt Eilandhoppen Kefalonia, Ithaki & Lefkas?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Koffers [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

taxi: 25
auto: 0
transfer1: 25
transfer2: 0
boot: 0

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.