bellen   Persoonlijk contact: (+31) 0343-594447

Vakantie Chania Stad

Chania Stad vakanties

Chania stad heeft al zijn kenmerken, vanaf de Venetiaanse periode behouden. Een wandeling in het oude stadje is op zich al een grote beleving, je kan musea bezoeken en gebouwen in verschillende architectonische stijlen zien. Je loopt door mooie steegjes en je ziet prachtige Venetiaanse herenhuizen, fonteinen, imposante kerken en goed bewaarde historische monumenten. Chania-stad is een paradijs voor voedsel- en wijnliefhebbers. Hier kunt je de beroemde Kretenzische gerechten proeven met een glas uitstekende Kretenzische wijn. De oude stad, op en rond de heuvel van Kasteli, werd gebouwd op de ruïnes van Minoan Kydonia en wordt omringd door de Byzantijnse muur, de Venetiaanse muur en de zee. De Minoïsche beschaving heeft grote graven, interessante keramiek en voorwerpen nagelaten. Tijdens zijn bezetting door de Venetianen en de Turken, leefden mensen van verschillende nationaliteit, cultuur en religie hier naast elkaar. Christenen (katholiek en orthodox), joden en moslims, hebben hun sporen achtergelaten. In de buurt van Topanas met zijn smalle geplaveide straten, ontmoet de bezoeker Venetiaanse landhuizen met prachtig versierde gevels en Turkse huizen met architectonische uitsteeksels.

Leuke uitstapjes vanaf Chania-stad: Vanaf Chania stad kun je traditionele dorpjes, kloosters en kastelen in het bergachtige binnenland bezoeken. Je kan naar prachtige kustplaatsen in het zuiden van het departement, zoals Frangokastello, Sfakia, Loutro en Paleochora. Als je van wandelen houdt, dan ben je hier op de juiste plek. Er zijn tientallen kloven in het departement, zoals de Samaria kloof en de Imbros kloof. Velen beweren dat in het departement Chania de mooiste stranden van Griekenland zijn.  Helemaal aan de westkust bevinden zich het prachtige zandstranden van Balos Beach, Falasarna en Elafonisi

Ben je op zoek naar een vakantie naar Chania Stad? Op deze pagina staat een overzicht van de accommodaties die Griekse Gids Reizen je kan aanbieden. Klik op een van onderstaande bestemmingen of vakanties naar Chania Stad.

Bekijk accommodaties Chania Stad

Reizen / Bestemmingen: 

Overzicht vakanties - Chania Stad vakantie boeken