Tel: 0343-594447
 • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Rondreis Klassiek Griekenland II

+ +

Thessalie | Rondreis | Groepsreis
Rondreis Klassiek Griekenland II

Rondreis Klassiek Griekenland II - Rondreis - Groepsreis

8-daagse rondreis. Deze groepsreis is boekbaar van zondag tot zondag.

Bij deze indrukwekkende rondreis (met tourringcar en gids) ontdek je de geweldige rijkdom van Griekenland. Je reis begint bij de prachtige stad Thessaloniki waar je twee tours zult maken. Je maakt de Traditionele Chalkidiki en Berg Athos Cruise mee, je bezoekt Dion en de berg Olympus. Daarna staan de Meteora kloosters, de archeologische plaats Pella, de hoofdstad van het oude koninkrijk Macedonië en geboorteplaats van Alexander de Grote op het programma en Vergina. Je reist vervolgens naar Athene waar je met de sightseeing en de Akropolis-museumtour alle beroemde bezienswaardigheden van het oude en moderne Athene zult bezoeken. Vanaf daar bezoek je Delphi of  Epidavros, de stad Nafplion en Mycene. Een reis om nooit meer te vergeten!

ALBUM Rondreis Klassiek Griekenland II

OVERZICHT

ZONDAG : Aankomst in Thessaloniki
Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki. Je wordt bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel in Thessaloniki gebracht, waar je zult overnachten. Na het inchecken heb je vrije tijd om de omgeving en de mooie stad te verkennen en daarna volgt de 'Thessaloniki all senses evening tour'.

 • Overnachting in Thessaloniki

MAANDAG: Thessaloniki city tour
Na het ontbijt zal de gids je rondleiden door het prachtige Thessaloniki, een stad met 2300 jaar geschiedenis. Een stad die letterlijk een openluchtmuseum is. De hoogtepunten van de bezienswaardigheden zijn o.a. de Witte Toren, symbool van de stad, het archeologisch museum, de schilderachtige oude stad, de Byzantijnse kerk van St. Demetrius, de Boog van Galerius, de Rotunda-kerk en het levendige stadscentrum. Na het einde van de rondleiding kun je in de stad blijven om te winkelen of een wandeling langs de kust maken. Je overnacht weer in het hotel in Thessaloniki.

 • Overnachting in Thessaloniki

DINSDAG: Berg Athos Cruise
Na het ontbijt word je naar het charmante dorp Ouranoupolis in Chalkidiki gebracht. Onderweg passeer je de meren Volvi en Koroneia en maak je een stop om het fort van het oude Stagira, de geboorteplaats van de beroemde filosoof Aristoteles te bewonderen. Daarna word je naar de haven van Ouranoupolis gebracht voor de cruise langs de berg Athos, waarbij je de berg kunt bewonderen van een afstand (op de boot) de mysterieuze en wonderbaarlijke plaats die al eeuwenlang het centrum is van Orthodoxie. Je zult daar aanvullende informatie krijgen over de geschiedenis van de berg Athos en zijn kloosters. Het gebied is veranderd in een plaats van historisch en cultureel belang en heeft een landschap van grote natuurlijke schoonheid. Na de cruise heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling in het dorp van Ouranoupolis. Op de terugweg kom je langs Arnea, een van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Chalkidiki. Aan het einde van de dag kom je weer aan bij het hotel in Thessaloniki voor een overnachting.

 • Overnachting in Thessaloniki

WOENSDAG: Dion - Mount Olympus
Na het ontbijt vertrek je naar Dion, de oude religieuze stad van het Macedonische koninkrijk, een heilige plaats gewijd aan de cultus van Zeus, aan de voet van de Olympusberg, mythisch zetel van de twaalf goden. Je bezoekt ook het museum. Vervolgens word je naar het kleine dorpje Litochoro gebracht, hier heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling tot aan de voet van de berg. Tot slot  keer je terug naar Thessaloniki voor een overnachting in het hotel.

 • Overnachting in Thessaloniki

DONDERDAG: Meteora kloosters
Na het ontbijt word je met een bus opgehaald en naar het dorp Kalambaka gebracht. Dit dorp ligt aan de voet van de Meteora-bergen. Kalambaka heeft een lange traditie in de productie van met de handgemaakte, hout gesneden objecten, maar ook in het maken van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt twee van de indrukwekkende Byzantijnse kloosters op de top van de indrukwekkende rotsen van Meteora. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd voor een lunch en om bijvoorbeeld te winkelen. Aan het einde van de dag word je naar Athene gebracht en overnacht je in het hotel.

 • Overnachting in Athene

VRIJDAG: Athene Sightseeing
Van de Akropolis tot het Omonia-plein: met de halve dag sightseeing en de Akropolis-museumtour, zie je alle beroemde bezienswaardigheden van het oude en moderne Athene. Hoor inzichtelijk commentaar van je gids en passeer topattracties in Athene, waaronder het graf van de onbekende soldaat, het Griekse parlementsgebouw en het presidentiële paleis. Deze begeleide tour van een halve dag biedt je een perfect overzicht van de moderne stad Athene. Na de halve dagtour door Athene, vertrek je voor een  korte stop in het Panathinaiko Stadion waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden in 1896. Het is het enige stadion uit wit marmer. Ga verder, langs Zappeion en de Tempel van Olympian Zeus. Je passeert vervolgens de Athene-trilogie, waaronder de Universiteit van Athene, de Academie van Athene en de Nationale Bibliotheek. Daarna ga je langs de Nationale tuinen, Adrianus Poort, St. Paul's Kerk, het Parlement, De Tombe van de Onbekende Soldaat, het Grondwe plein, de Russisch Orthodoxe kerk en ten slotte de Akropolis. Ga verder met een aangename korte wandeling langs het Herodion en het Dionysos-theater om het Akropolis-museum te bezoeken. De belangrijkste attracties zoals votieven, artefacten van het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de Parthenon-hal met de metopen, de frontons en het fries zullen indruk op je maken.

 • Overnachting in Athene

ZATERDAG: Delphi of Epidavros-Naflion-Mycene
optie 1: Je staat vroeg op en bezoekt de archeologische vindplaats van Delphi, een van de meest bezochte belangrijke archeologische schatten, ook vermeld als een UNESCO werelderfgoed. Ga naar het Delphi Museum en ontmoet talloze artefacten en overblijfselen die dateren uit de 15e eeuw BC.

optie2: Je laat Athene achter je en gaat naar het strategisch gelegen Korinthe-kanaal (een korte stop). Je gaat verder naar Epidavros en bezoekt het majestueuze oude theater, wereldberoemd vanwege zijn uitstekende akoestiek. Je gaat door naar de prachtige stad Nafplion (korte stop) en door de vlakte van Argos arriveer je in Mycene. Bezoek de archeologische vindplaats en het Graf van Agamemnon. Je ontdekt de klassieke Griekse cultuur terwijl je door deze indrukwekkende archeologische vindplaats loopt.

 • Overnachting in Athene

ZONDAG : Vertrek vanaf Athene
Transfer naar de luchthaven volgens de vertrekvlucht.

BIJZONDERHEDEN

 • Wil je meer informatie? Bel 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl

PLUSPUNTEN

 • Ontdek de culturele rijkdom van Griekenland
 • Geheel verzorgde reis.
 • Per bus word je overal naaroe gebracht.
 • Je krijgt rondleidingen en informatie.
 • Inbegrepen entreetickets
 • Je wordt met de bus vanaf Thessaloniki tot Athene naar alle genoemde bezienswaardigheden gebracht.

Offerteaanvraag

Beste klant, via dit formulier kun je een offerte aanvragen. Momenteel is het echter zo druk dat wij helaas niet alle aangevraagde offertes meer kunnen maken. We geven voorrang aan onze eigen bestaande klanten en aan de klanten die ook de namen en de geboortedata van de passagiers (zoals ze in het paspport staan) aan ons doorgeven. Offerte aanvragen zonder namen nemen we helaas momenteel niet in behandeling.

Ook is het mogelijk om via de website rechtstreeks online je vakantie te boeken. Deze boekingen nemen wij direct in behandeling en kunnen wij ook na het boeken nog voor je aanpassen. (Upgraden, downgraden of hotel wijziging etc.)

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN.