Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene

Cycladen | Kythnos | Eilandhoppen
Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene

Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene - Kythnos - Eilandhoppen

Bij deze eilandhopvakantie combineer je de geweldige hoofdstad van Griekenland, Athene, met de twee onbekende en kleine Cycladen eilanden Kythnos en Sifnos.

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene

OVERZICHT

Je vliegt naar Athene, waar je wordt opgewacht. Je wordt naar de haven gebracht om naar Kythnos te varen. Ook op Kythnos word je opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Hier verblijf je een aantal dagen naar keuze. Je verblijft bijvoorbeeld bij het leuke Kythnos Bay Hotel. Bezoek op Kythnos de vele kleine baaitjes, stranden en kapelletjes. Maak wandelingen en geniet van de mooie dorpjes. Vervolgens ga je met de boot naar Sifnos, waar je weer een aantal heerlijke vakantiedagen zult doorbrengen. Je verblijft hier bijvoorbeeld bij Sifnos House. Tenslotte word je weer naar de haven gebracht om naar Athene te varen en hier de vakantie af te sluiten met een paar dagen in de culturrijke hoofdstad van Griekenland. In Athene verblijf je bijvoorbeeld bij Athens Center Square. Dit hotel ligt op 300 meter van het Plaka en het Monastiraki-plein en op korte loopafstand van alle belangrijke archeologische vindplaatsen. Het biedt een prachtig uitzicht op de Akropolis.

Kythnos is een leuk Cycladen eiland in de Egeïsche zee. Het eiland ligt niet ver van Attica ligt (56 mijl), maar is nog steeds vrij onbekend. Kythnos heeft een oppervlakte van 99 km2. Het ligt ten noorden van het eiland Serifos en ten zuiden van Kea. Er zijn vele kleine baaien en stranden op Kythnos. Hoge bergen zijn er niet, de hoogste top is die van Profitis Ilias op de berg Petra (336 m). Het eiland heeft 65 mooie stranden, de meeste hiervan kun je via onverharde wegen bereiken. Er zijn typische Cycladen landschappen, met kale en droge heuvels, omgeven door stenen muren. Op het eiland zijn 350 witte kapelletjes! In de dorpen zijn er smalle, geplaveide straatjes en steegjes, witte huizen, gezellige pleintjes, mooie kerken en windmolens.

Bekijk hier onze accommodaties op Kythnos
 

Sifnos is een vrij droog, bergachtig eiland, met niet al te hoge bergen en heuvels.  Aan de westelijke en zuidelijke kustlijn van Sifnos bevinden zich diepe baaien, aan de oostelijke kust zijn er een aantal kleinere baaien. Hoewel Sifnos in eerste instantie en droog eiland lijkt te zijn, is het eigenlijk een zeer vruchtbaar eiland. De inwoners van het eiland zijn veelal landbouwers, vissers, veehouders en bepaalde ambachten zoals die van de keramiekkunst, worden op het eiland als beroep uitgeoefend. Op het eiland zijn olijfgaarden, wijngaarden, citroen- en sinaasappelbomen. Sifnos is een eiland met een tiental dorpen. De hoofdstad van het eiland is Apollonia, dat op drie heuvels is gebouwd.

Bekijk hier onze accommodaties op Sifnos

 

Athene Deze eilandhopvakantie sluit je af met een bezoek aan Athene, de hoofdstad van Griekenland en de regio Attica. Het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, de Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels & de tempel van de Olympische Zeus. In Athene heb je alle tijd om een paar van de velen bezienswaardigheden te bezoeken. Wij raden je aan om tussen de middag en in de avond lekker wat eten in de gezellige wijk Plaka of Monastiraki.

Bekijk hier onze accommodaties in Athene

PLUSPUNTEN

  • Een afwisselende vakantie.
  • Vele afgelegen baaitjes en stranden.
  • Leuke dorpjes.
  • Veel cultuur.
  • Citytrip gecombineerd met onbekende eilanden.
  • Eilanden liggen niet ver van Athene.

KAART - Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene

Waar ligt Eilandhoppen Kythnos, Sifnos & Athene?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Koffers [15kg]

 Heenreis

65 127

 Terugreis

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

taxi: 390
auto: 240
transfer1: 100
transfer2: 50
boot: 120

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.