Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene

Dodecanese | Astypalaia | Eilandhoppen
Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene

Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene - Astypalaia - Eilandhoppen

Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene. Tijdens deze reis ga je genieten van de onbekendere eilanden Amorgos en Astypalaia en van de hoofdstad van Griekenland Athene.

Prijs voor compleet pakket inclusief vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene

OVERZICHT

Hoe verloopt deze reis? Je komt aan op het vliegveld in Athene. Het is ook mogelijk om deze reis  via Santorini of Mykonos te maken. Je wordt door een medewerker of contactpersoon van de Griekse Gids opgewacht en vervolgens naar de haven gebracht. Vanaf hier begint je eerste boottrip naar het eerste eiland!


Eerst verblijf je op Amorgos

Amorgos: Amorgos is het meest oostelijk gelegen Cycladen eiland, het ligt tussen de eilanden Naxos en Kos in de Egeïsche zee. Op het eiland zijn veel heuvels en valleien. Het oosten is rotsachtig en het westen is minder ruig, hier liggen ook de meeste kleine baaien. Op het eiland zijn twee havens, dat zijn de havens van Katapola (in het zuidwesten) en Aigiali (in het noordwesten), beide havens liggen in diepe baaien aan de westelijke kust. Op Amorgos zijn vele mooie stranden, sommigen zijn met de auto of brommer bereikbaar, anderen weer niet. Deze laatsten zijn alleen per boot bereikbaar. Het populairste strand is dat van Aigiali, waar zich ook een camping bevindt. Een zeer beroemd strand is het strand van Aghia Anna, daar zijn namelijk scenes voor de film “The Big Blue” gedraaid.

Bekijk hier onze accommodaties op Amorgos


Daarna verblijf je op Astypalaia

Astypalaia: Astypalaia is vooral een bestemming voor mensen die rust zoeken in een idyllische, typisch Griekse omgeving. De pittoreske hoofdstad is de locatie waar veel mensen van dromen. Het is er gezellig, er zijn leuke ouzeri’ s,  tavernes, cafés en winkeltjes. Op het eiland zijn een aantal kleinschalige badplaatsjes waar leuke zand- maar vooral kiezelstrandjes zijn.  De natuur is vaak ruw en mysterieus, bij sommige routes over zandwegen kom je een soort maanlandschappen tegen, kale rotsachtige bergen en kloven. Bij Vathy lijkt de zee eerder een meer te zijn dan een zee.

Het eiland is geschikt voor wandelaars. Op de wegen rijden maar weinig auto’s. Al met al zijn er op het eiland twee tankstations en dat geeft aan hoe weinig er op het eiland met de auto gereden wordt. Hier in Astypalaia is geen massatoerisme.

Bekijk hier onze accommodaties op Astypalaia


Je reis eindigt in Athene

Athene: Athene, de hoofdstad van Griekenland en van de regio Attica. Het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, de Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels & de tempel van de Olympische Zeus.

In Athene heb je alle tijd om een paar van de velen bezienswaardigheden te bezoeken. Wij raden je aan om tussen de middag en in de avond lekker wat eten in de gezellige wijk Plaka of Monastiraki.

Bekijk hier onze accommodaties in Athene


PROGRAMMA
 

Dag 1: Aankomst in Athene

Je komt aan in Athene en wordt opgewacht en naar je accommodatie in Piraeus gebracht. Hier overnacht je dicht bij de haven in een comfortabel hotel, waar je de volgende morgen vroeg zult worden opgehaald.

 

Dag 2: Vertrek met de boot naar Amorgos

Je wordt vroeg opgehaald (6.00 u) en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de boot om 7.15 naar Amorgos. je komt rond 13.00 uur aan op eiland Amorgos. Hier word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 3 - 4: Ter vrije besteding op Amorgos

Nu is het tijd om Amorgos te verkennen, te genieten van de natuur, de dorpjes, het wandelen en de gastvrije bevolking van dit eiland. Enkele tips: Het antieke Minoa, dat gesticht is door de Minoërs uit Kreta, op een heuvel nabij de haven van Katapola. Het Venetiaanse kasteel in Amorgos stad. Het Byzantijnse klooster van Panagia Chozoviotissa dat tegen de wand van een steile rots is gebouwd op 300 meter hoogte nabij Amorgos stad. Het klooster van Aghios Georgios Valsamitis dat gebouwd is op de plek waar in de oudheid een water-orakel was. De kloof van Araklos bij Langada. Wandelen door de bewegwijzerde bergpaden die het hele eiland bestrijken.

Dag 5: Boottocht naar Astypalaia

Om 14.45 gaat de boot vanaf Amorgos naar Astypalaia. De tocht duurt ongeveer een uur en veertig minuten. In Astypalaia word je weer opgewacht en naar je accommodatie gebracht.

Dag 6 en 7: Ter vrije besteding op Astypalaia

Tijd om het Atypalaia te verkennen! Bezoek bij voorbeeld Chora, de mooie hoofdstad van het eiland. Deze hoofdstad is op de hellingen van een heuvel gebouwd met op de top het kasteel. Een wandeling door de straatjes en steegjes is hier een mooie ervaring. Beroemd zijn de iets lager vanaf de top en het kasteel liggende oude windmolens, een van de mooiste plekken van het eiland. Ook hier bij de windmolens zijn leuke gezellige terrasjes. Of ga naar Pera Gialos, een van de havens van Astypalaia. Het ligt aan de voet van de berg waar Chora ligt, eigenlijk is het ook een deel van de hoofdstad. Hier meren zeilboten en vissersboten aan. Gezellig is het bij het strandje van Pera Gialos waar leuke zaken zijn en winkels. Ga ook eens naar de kleine badplaats Livadi (Livadia) die in een vruchtbare vallei ligt en de badplaats Maltezana (Analipsi) die zijn naam te danken heeft aan de Maltezer piraten die hier regelmatig kwamen.

Bezoek de vele mooie baaien en stranden. Sommige stranden zijn alleen via zandwegen bereikbaar, zoals de stranden Kaminakia, Vatses en Agios Ioannis aan de zuidwestelijke kust. De diepe baai van Vathy in Exo Nisi waar de zee binnen in het eiland ligt en het eerder op een meer lijkt. De vele diepe inhammen van het eiland die meestal alleen via zandwegen bereikbaar zijn.

Dag 8: Met de boot terug nar Piraeus

De boot vertrekt om 18.00 uur naar Piraeus. We boeken een cabine voor je, zodat je lekker ontspannen deze lange terugreis kunt maken. Je komt 's ochtends vroeg aan in Piraeus, alwaar je opgehaald wordt en naar je hotel in Athene wordt gebracht.

Dag 9 en 10: Ter vrije besteding in Athene

Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijk kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude markt en het Romeinse forum, het Dionyssos Theater, allerlei Musea, het oud-Olympisch stadion waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden werden, de prachtige Philopapou en de Likavitos heuvels, de tempel van de Olympische Zeus.

Het weer kan in de zomermaanden behoorlijk warm zijn, maar in het voorjaar en najaar is het zeer goed toeven in Athene. Het lekkere en zeer betaalbare eten dat in de gezellige, authentieke taverna’s van Plaka en Monastiraki geserveerd wordt of de lekkere Pita Giros aan het Omonia Plein zijn aan te raden.

Dag 11: Terugvlucht

KAART - Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene

Waar ligt Eilandhoppen Amorgos, Astypalaia, Athene?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Koffers [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

Zo te zien is uw selectie niet mogelijk, doordat er geen kamers beschikbaar zijn in de gekozen periode. Bel ons op (+31) 0343-594447 of mail naar reizen@grieksegids.nl. We helpen u graag verder.

 Vervoer

taxi: 204
auto: 84
transfer1: 100
transfer2: 20
boot: 42

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.