Tel: 0343-594447
    E-mail: reizen@grieksegids.nl

Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri

Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri

Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri - Eilandhoppen - Aegina

De Saronische eilanden zijn prachtige eilanden vlakbij Athene en Peloponnesos. Tijdens deze reis maak je kennis met drie mooie eilanden, namelijk Aegina, Poros en Angistri. De volgorde waarin je de eilanden zult bezoeken is afhankelijk van de vluchten en van de boottochten

Prijs voor 8 dagen p.p. voor compleet pakket incl. vlucht

 

ALBUM Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri

OVERZICHT

Je vliegt naar Athene waar je door een medewerker/contactpersoon van de Griekse Gids wordt opgehaald en naar de haven van Piraeus wordt gebracht. Met de boot vaar je vervolgens eerst naar Aegina waar je een aantal dagen zult verblijven, afhankelijk van je wensen.

Aegina ligt ongeveer 50 km van de haven van Piraeus. Het eiland is bekend vanwege de tempel van Afaia en de pistachenoten die hier veel geteeld worden (Fystikia Aeginis). Heel gezellig is het in het hoofdstadje waar veel traditionele herenhuizen staan. Op het eiland zijn veel kleine badplaatsen, de meest bekende en grootste badplaats is Aghia Marina aan de oostkust. Over het algemeen is het een vlak eiland met een aantal lage bergen. Het eiland heeft ook veel te bieden in de vorm van prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieerd landschap.

Bekijk hier onze accommodaties op Aegina
 

Na je verblijf op Aegina neem je de boot vanaf Aegina stad naar Poros. Poros is een klein eiland (30 km2), het ligt tegen de kust van Peloponnesos (op maar 200 meter afstand). Een smalle zeestraat scheidt Poros van Peloponnesos. Poros stad is de hoofdstad van het eiland Poros. Bij aankomst in de haven van Poros zie je direct de klokkentoren op de top van de heuvel bij de haven. Daaronder en rondom deze toren staan kleurrijke huisjes tegen de hellingen van de berg, tot aan beneden bij de zee. Poros bestaat eigenlijk uit twee kleinere eilanden. Tussen de twee eilanden is een smal kanaal, de twee eilanden zijn hier met een brug met elkaar verbonden. Het eiland is veelal bedekt met dennenbomen, olijfbomen en citroenbomen. De dennenbomen reiken tot aan de ruige kusten en stranden van het eiland. De meest gefotografeerde bezienswaardigheid op Poros is de historische torenklok, boven op de top van de heuvel.

Bekijk hier onze accommodaties op Poros
 

Als laatste bezoek je het piepkleine eiland Angistri (12 km2). Het is een eilandje dat bedekt is met vele dennenbomen. Het eiland heeft ongeveer duizend vaste inwoners en het ligt ongeveer zes kilometer ten westen van Aegina. Megalochori is het grootste dorp van het eiland, het heeft een eigen, natuurlijke haven en een zand- en kiezelstrand. Hier arriveren en vertrekken de Flying Dolphin boten die de route Piraeus-Aegina- Angistri-Piraeus maken. Skala is de grotere haven van het eiland, hier meren de grotere boten uit Piraeus en Aegina aan. Skala ligt  twee kilometer van Megalochori en telt ongeveer 350 inwoners. Het is een vakantieoord waar veel hotels en appartementen zijn. Hier ligt een mooi zandstrand met ondiep water. Hier zijn vele traditionele visrestaurants, bars en tavernes.

Bekijk hier onze accommodaties op Angistri

PLUSPUNTEN

  • Niet ver van Athene
  • Archeologische opgravingen
  • Pittoreske stadjes
  • Weg van de massa
  • Afgelegen stranden
  • Ideaal om te wandelen

KAART - Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri

Waar ligt Eilandhoppen Poros, Aegina & Angistri?

Planning

van-tot

Volwassenen

Kind onder 12

Verzorging

Kamers

Extra koffer [15kg]

 Heenreis

 Terugreis

 Hotel

 Vervoer

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.