Tel: 0343-594447
  • E-mail: reizen@grieksegids.nl

Rondreis: 3x Schatten 4x Chalkidiki

+ +

Macedonie | Rondreis | Groepsreis
Rondreis: 3x Schatten 4x Chalkidiki

Rondreis: 3x Schatten 4x Chalkidiki - Rondreis - Groepsreis

8-daagse rondreis. Bij deze rondreis (met tourringcar en gids) bezoek je de Meteora kloosters, de prachtige stad Thessaloniki en maakt een cruise langs de heilige berg Athos. Daarna verblijf je 4 nachten in Chalkdiki om heerlijk te relaxen. Een reis om nooit meer te vergeten. LET OP: Vertrekdag is alleen op zaterdag en op zondag!

ALBUM Rondreis: 3x Schatten 4x Chalkidiki

OVERZICHT

ZATERDAG of ZONDAG : Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki. Je wordt bij de luchthaven opgehaald en naar je hotel in Thessaloniki gebracht, waar je zult overnachten. Na het inchecken heb je vrije tijd om de omgeving en de mooie stad te verkennen.

MAANDAG: Meteora
Na het ontbijt word je met een bus opgehaald en naar het dorp Kalambaka gebracht. Dit dorp ligt aan de voet van de Meteora-bergen. Kalambaka heeft een lange traditie in de productie van met de hand gemaakte, hout gesneden objecten, maar ook in het maken van religieuze iconen die zijn geschilderd door lokale kunstenaars. Je bezoekt 2 van de indrukwekkende Byzantijnse kloosters op de top van de indrukwekkende rotsen van Meteora. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd voor lunch en om bijvoorbeeld te winkelen. Aan het einde van de dag word je terug gebracht naar Thessaloniki en overnacht je weer in het hotel.

DINSDAG: Thessaloniki City Tour
Na het ontbijt zal de gids je rondleiden door het prachtige Thessaloniki, een stad met 2300 jaar geschiedenis. Een stad die letterlijk een openluchtmuseum is. De hoogtepunten van de bezienswaardigheden zijn o.a. de Witte Toren, symbool van de stad, het archeologisch museum, de schilderachtige oude stad, de Byzantijnse kerk van St. Demetrius, de Boog van Galerius, de Rotunda-kerk en het levendige stadscentrum. Na het einde van de rondleiding, kun je in de stad blijven om te winkelen of een wandeling langs de kust maken. Je overnacht weer in het hotel in Thessaloniki.

WOENSDAG: Berg Athos Cruise
Na het ontbijt word je naar het charmante dorp Ouranoupolis in Chalkidiki gebracht. Onderweg passeer je de meren Volvi en Koroneia en maak je een stop om het fort van het oude Stagira, de geboorteplaats van de beroemde filosoof Aristoteles te bewonderen. Daarna word je naar de haven van Ouranoupolis gebracht voor de cruise langs de berg Athos, waarbij je de berg kunt bewonderen van een afstand (op de boot) de mysterieuze en wonderbaarlijke plaats die al eeuwenlang het centrum is van Orthodoxie. Je zult daar aanvullende informatie krijgen over de geschiedenis van de berg Athos en zijn kloosters. Het gebied is veranderd in een plaats van historisch en cultureel belang en heeft een landschap van grote natuurlijke schoonheid. Na de cruise heb je vrije tijd voor lunch of een wandeling in het dorp van Ouranoupolis. Op de terugweg kom je langs Arnea, een van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Chalkidiki. Aan het einde van de dag wordt je naar je gekozen hotel in Chalkidiki gebracht de rest van je vakantie te verblijven.

DONDERDAG, VRIJDAG, ZATERDAG: Chalkidiki
Heerlijk relaxen in Chalkidiki

ZATERDAG of ZONDAG: Vertrek (afhankelijk van de dag van aankomst)
Transfer naar de luchthaven volgens de vertrek vlucht.

PLUSPUNTEN

  • Ontdek de culturele rijkdom van Noord Griekenland
  • Geheel verzorgde reis.
  • Per bus word je overal naaroe gebracht.
  • Je krijgt rondleidingen en informatie.
  • Inbegrepen entreetickets
  • Je wordt met de bus vanaf Thessaloniki naar alle bezienswaardigheden gebracht.

Offerteaanvraag

Zijn de door jou ingevulde gegevens juist? Probeer zo uitgebreid mogelijk je wensen te omschrijven. Klik dan op OFFERTE AANVRAGEN en wij zullen je zo spoedig mogelijk per e-mail een offerte toesturen. Houd er rekening mee dat we heel veel aanvragen binnenkrijgen en dat het 5 tot 7 dagen duurt voordat je de offerte van ons ontvangt.